Дніпропетровщина пережила складний, але продуктивний тиждень

     Останній тиждень видався непростим та насиченим на події для нашого регіону. Його підсумки підбивали під час брифінгу в ОВА. На зустрічі також резюмували сто днів роботи нового очільника Дніпропетровщини Сергія Лисака, обговорювали створення у невеликих громадах Центрів з надання адміністративних послуг, презентували пілотний проєкт.

     Наш регіон постійно знаходиться під прицілом російських окупантів. На цьому акцентував заступник начальника ОВА Іван Начовний:

      – Ворог продовжує обстрілювати область. Цинічно б’є по Нікопольщині. Методично нищить цивільну інфраструктуру – житлові будинки, медичні та культурні заклади, магазини, приватні підприємства. Дісталося й приватному підприємству та адмінбудівлі в Кривому Розі. А ще – Межівській громаді Синельниківського району.

     В ніч на понеділок 22 травня Дніпропетровщина пережила масовану ворожу атаку. Окупаційні війська випустили ракети і дрони. Пошкодили рятувальний підрозділ, приватні підприємства, житлові будинки, дитсадок, магазини та адмінбудівлі.

      Загалом за тиждень через обстріли агресора поранення дістали 11 мешканців регіону.

        Постраждалі від війни отримують допомогу.

      – Минулого тижня підсумували 100 днів роботи ОВА під керівництвом Сергія Лисака. Він зосередився на кількох напрямках, серед яких підтримка постраждалих. Виплачувалися кошти рідним загиблих цивільних – понад 100 родин отримали по 300 тисяч грн. Більше 110 млн грн спрямували людям, чиї домівки зруйнували ворожі ракети. Допомагали й переселенцям. З лютого вони отримали 3,5 млрд грн виплат, розповів Іван Начовний.

     В області триває робота над розширенням мережі ЦНАПів. До кінця року їх має стати на 16 більше. Крім того, 20 таких центрів модернізують.

     Попри нищівні ворожі атаки наш нескорений регіон тримається, впевнено реагує на виклики воєнного часу та невпинно працює на загальний результат.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11