16 травня, Дніпропетровщина: Нікопольщина знову здригалась від ворожих атак

     На Дніпропетровщині ніч минула без ворожих обстрілів, але вдень ворог атакував Нікопольський район. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

     За інформацією очільника ОВА, вчора ворог накривав артилерійським вогнем Нікопольський район. Найбільше постраждав сам Нікополь. По місту поцілили майже три десятки снарядів. Під удар також потрапила Червоногригорівська громада.

      – Нам не потрібно чужого. Ми боронимо своє. За останні роки українці стали міцними як сталь. Нас неможливо зламати. Ми впевнені. Віримо, любимо, знаємо. Тільки вперед. Тільки до Перемоги! – написав посадовець.

     Важкий день на Нікопольщині. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що внаслідок ворожого обстрілу сталося 3 пожежі у господарчих спорудах (одну – знищено) та на об’єкті інфраструктури. Пошкоджено приватне підприємство, 14 багатоповерхівок, 6 житлових будинків, 8 господарчих споруд, 4 легкові автомобілі, 1 вантажівка.

     – Є поранені люди. Троє дорослих і дитина. Дівчинка 2009 року народження госпіталізована з діагнозом мінно-вибухова травма, черепно-мозкова травма. Лікарі надають усю необхідну допомогу, – зазначив керівник облради.

      Під час обстрілу районного центру осколкові поранення обох рук, голови і контузію отримав чоловік, 1981 року народження. Наразі поранений перебуває на амбулаторному лікуванні. Ще одного чоловіка, 1962 року народження також забрали до лікарні з мінно-вибуховою травмою.

     В Нікополі усувають наслідки обстрілів. Мер міста Олександр Саюк доповів, що вся інфраструктура і комунальні підприємства виконують свої функції. Мешканці отримують допомогу.

     – Хочу побажати вам доброго трудового дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – звернувся до нікопольців очільник міста.

      Криворіжжя міцно тримає оборонні рубежі. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул поінформував, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під контролем ЗСУ.

      – За даними оперативного командування «Південь», нашою авіацією нанесено 3 удари по ворожих позиціях ППО та скупченню живої сили в Скадовському районі Херсонської області. Силами протиповітряної оборони знищено три БпЛА противника оперативно-тактичного рівня. А загальні втрати противника забезпечені результативною роботою наших ракетно-артилерійських підрозділів складають 10 осіб, 5 човнів, 1 танк Т-72 та 7 одиниць інженерної та авто- і бронетехніки.

     У самому Кривому Розі працює вся критично важлива інфраструктура. В місті повністю забезпечена робота комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

      – Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! — наголосив Олександр Вілкул.

     Підтримуємо наших Захисників. Кожен на своєму місці робимо все можливе, щоб якнайшвидше над Україною зійшло сонце Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11