11 травня, Дніпропетровщина: Нікополь і Марганець – під ударом ворожої артилерії

Незламне місто тримається. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів про те, що під ударом ворожої артилерії ввечері та вночі був Нікополь. На щастя, минулося без загиблих та постраждалих. Внаслідок обстрілів у місті пошкоджені 3 приватні будинки, 4 господарські споруди та авто. Обірвана лінія електропередач.
Сергій Петрович додав, що гарно відпрацювали наші Захисники, збивши над регіоном один ворожий дрон.
– Наші Сили Оборони за понад рік повномасштабного вторгнення стали тільки сильнішими та професійнішими. Держава – міцнішою. Нашого Президента транслюють у найвпливовіших світових виданнях як людину, яка разом зі своїм народом бореться за волю та свободу. Російську армію чекає тільки поразка та зневага, – впевнено говорить очільник ДніпроОДА.
Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора під ворожим вогнем вдень знову опинився Нікополь, а також Марганецька громада. Понівечене промислове підприємство, три приватні будинки, декілька господарських споруд, газогін, авто – такі наслідки обстрілів району. Російські окупанти гатили з важкої артилерії й атакували з безпілотників. Загалом протягом дня зафіксовано чотири обстріли. На щастя – без жертв.
– Попереду ще багато викликів і випробувань, але українці ніколи не поступляться свободою та гідністю. Тримаються наші славетні Сили оборони, тримається і Україна. Звитяжна боротьба триває. Слава всім, завдяки кому наша держава стає сильнішою, а ворог – слабшим. Все буде Україна! – впевнений Микола Васильович.

Попри важку ситуацію, Нікополь живе. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вся інфраструктура в місті працює, комунальні підприємства виконують свої функції. Влада разом з комунальниками займається ліквідацією наслідків обстрілу, допомагає нікопольцям.

Телефони колцентру міськради:

0566696061 (з 7:00 до 19:00);
0684952584 (з 7:00 до 19:00);
0800504105 – цілодобово.
Ситуація під контролем! Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил:
– За даними Сил оборони Таврійського напрямку, втрати противника складають майже роту. Також знищено та пошкоджено 8 одиниць військової техніки окупантів.
Олександр Юрійович повідомив, що продовжують свою небезпечну, але дуже важливу роботу сапери.
– Лише за вчорашній день на території Зеленодольської та Апостолівської громад було знайдено та ліквідовано два касетних бойових елементи від РСЗВ «Ураган». Тому вкотре нагадую, що треба бути вкрай обережними всім, хто буває в раніше прифронтових громадах, – відзначив посадовець.
Щодо ситуації у самому Кривому Розі, то вся критично важлива інфраструктура працює. В місті повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.
Гарною новиною стало відновлення роботи комунальних басейнів. Так вже працюють басейни ДЮСШ №1 та №10 у Металургійному та Саксаганському районах. На черзі – відкриття двох басейнів в Інгулецькому районі.
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! – закликав Олександр Вілкул.

Міцно тримаємо кожен свій фронт, не забуваємо про правила безпеки та віримо у наших мужніх ЗСУ.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11