Уряд заборонив стягувати з переселенців заборгованість за комунальні послуги

Уряд заборонив стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги з переселенців і мешканців територій, де ведуться бойові дії. Для уникнення заборгованості споживачам потрібно надати постачальнику комунальних послуг або управителю будинку відповідні документи.

Про це рішення заявили на офіційному сайті урядового порталу.

У відомстві зазначається, що йдеться лише про заборгованість, що накопичилася після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Уряд схвалив розроблену Мінреінтеграції постанову, що забороняє стягувати з громадян заборгованість за житлово-комунальні послуги, створену після 24 лютого 2022 року, зазначено в заяві.

У відомстві наголосили, що заборона про стягнення комунальних платежів із громадян України буде застосована лише на тимчасово окупованих рф територіях чи територіях, де ведуться бойові дії (згідно з переліком Мінінтеграції).

Заборгованість не стягуватиметься лише з громадян України, які були змушені залишити свої будинки та переселитися до безпечнішіх регіонів.

Для підтвердження цього факту українцям необхідно буде надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку документи, що підтверджують їхню тимчасову відсутність.

Які документи потрібні:

  • довідка внутрішньо переміщеної особи;

  • документ про тимчасовий притулок в іншій державі;

  • документи щодо роботи, лікування, навчання або проходження військової служби.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11