4 травня, Дніпропетровщина: через ворожі обстріли постраждали двоє мешканців Нікопольщини

Ворог знову влаштував терор Нікопольщини. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів про те, що вночi росiйська армiя атакувала Нiкополь артилерією та дронами. Постраждав 32-рiчний чоловiк. Вiн наразі у лiкарнi. В мiстi пошкодженi 11 приватних будинків та 9 господарських споруд. А ще – газогiн та лiнiя електропередач. Є руйнування й на одному з промислових пiдприємств. Там виникла пожежа, яку рятувальники вже загасили.
– Терористи лютують та залякують мирних жителів, бо не мають особливих успіхів на фронті. А ще це злість за безпрецедентну світову ізоляцію, в якій опинилася росія через свою агресію проти України. Кремль проміняв свій розвиток на імперську манію. А нам робити своє – боротися та йти до Перемоги! – впевнений Сергій Петрович.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора важка артилерія окупантів теж била по Нікопольському району. Вкотре ворожі снаряди прилетіли в Нікополь. Внаслідок атаки постраждала 86-річна жінка. Вона лікуватиметься вдома. Щодо руйнувань: зайнявся приватний будинок, пожежу оперативно загасили. Дві господарські споруди знищено, ще дев’ять – пошкоджено. Понівечено також будівлі двох медзакладів, 13 приватних будинків, декілька автівок, понад два десятки сонячних панелей та лінії електропередач.
– Наш підлий ворог у своїй агонії здатен на все. Але російським окупантам вже нічого не допоможе. Наші Сили оборони – сильніші. Все буде добре, – вірить Микола Васильович.

Допомога військовим. Начальник Нікопольської районної адміністрації Євген Євтушенко доповів, що завдяки співпраці з благодійниками на фронт передали засоби тактичної медицини, які вкрай потрібні нашим військовим.

Незламне місто тримається. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що всі підприємства критичної інфраструктури та комунальники продовжують працювати у штатному режимі. Міська влада контролює процес ліквідації попередніх обстрілів.
– Не ігноруйте сигнали тривоги, загроза обстрілів у нас поки залишається, – попередив Олександр Іванович.
Кожен робить свій вклад у Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту – під повним контролем Збройних Сил:
– За даними Сил оборони Таврійського напрямку, наші підрозділи ракетних військ і артилерії виконують контрбатарейну боротьбу і роботу по планових цілях, виявлених раніше. Втрати противника складають майже дві роти. Також знищено та пошкоджено 14 одиниць військової техніки.
За словами Олександра Юрійовича, у місті повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Також на 100 % працює критично важлива інфраструктура. Трудяться і підприємці міста, зберігаючи та відкриваючи нові робочі місця. І хоча час зараз дуже нелегкий для усіх, без винятку, їм це вдається. Багато криворізьких підприємців сприяють не лише стабілізації економіки, а й допомагають фронту.
Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! – закликає очільник Ради оборони Кривого Рогу.

Попри той біль, який відчуває кожен українець, не опускаємо руки, адже ми вже так багато пройшли, і тому не маємо права здаватися. Йдемо лише вперед, наближаючи визначний день нашої спільної Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11