На Дніпропетровщині влада допомагає евакуюватись з громад, які постійно під прицілом ворога

Жителям Дніпропетровщини старшого віку і тим, що мають інвалідність допможуть безкоштовно евакуюватись. Це стосується мешканців тих регіонів, які постійно піддаються обстрілам з боку російських окупантів. Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА).

Начальник відділу департаменту соцзахисту населення ОВА Ганна Счастливець акцентувала, що у нашому регіоні статус зони ведення бойових дій мають 10 громад у Нікопольському, Синельниківському та Криворізькому районах.

У першу чергу з небезпечної зони можуть виїхати люди з інвалідністю, а також з категорії 60+. Така евакуація повністю добровільна та безкоштовна, – пояснила посадовиця.

Охочі скористатися можливістю виїхати повинні звернутися до селищної чи міської ради. Потім, у визначену дату, люди залізницею відправляться до західних областей. У дорозі їх буде супроводжувати представник громади. По приїзді відбудеться розселення евакуйованих по санаторіях та медзакладах. Там їх забезпечать триразовим харчуванням та медичним обслуговуванням.

Слід додати, що обласна влада вже організувала 19 евакуаційних рейсів. Можливістю виїхати до більш безпечних регіонів скористалися понад 470 мешканців Дніпропетровщини.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11