2 травня, Дніпропетровщина: окупанти гатили по Нікополю з важкої артилерії

Загарбники вкотре тероризували Нікополь. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що вночi агресор обстрiляв Нiкополь. Бив з важкої артилерії. На щастя, минулося без загиблих та постраждалих. Наразі у мiстi працюють рятувальники. Фахівці обстежують територію та уточнюють наслiдки атаки.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора ворог також тримав у напрузі Нікопольщину. Окупанти вдарили по самому Нікополю, понівечили приватний будинок, господарську споруду та електромережі. На щастя, люди неушкоджені.

Микола Васильович уточнив наслідки ракетного удару по Павлоградському району, який стався в ніч на понеділок, 1 травня. Зазначив, що постраждали 34 людини, серед яких них 5 дітей. Лікарі борються за життя двох жінок – вони у реанімації. Внаслідок удару пошкоджені 24 багатоповерхівки, 80 приватних будинків, 7 автівок. Понівечені 5 шкіл, стільки ж дитсадків та магазинів, амбулаторію, банківську установу, гуртожиток. Є перебої з електропостачанням. У Вербківській громаді понівечено понад півсотні приватних будинків. Також – школа, дитсадок. В Межиріцькій ТГ пошкоджень зазнали два заклади освіти, будинок культури, дитсадок. В Юрʼївській – медзаклад.

Це – черговий жахливий злочин росіян. Винні у всьому обов’язково будуть покарані, – впевнений посадовець.

Заклики до обережності. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко відзначив, що вже з самого ранку окупанти встигли нагадати про своє існування декількома залпами гармат.

Дуже прошу кожного мешканця прибережних територій реагувати на сигнали повітряної небезпеки, одразу ж переходити до безпечних місць та перебувати там до відбою загрози, – закликав Євген Вячеславович.

Попри все, місто тримається. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, вся інфраструктура і комунальні підприємства виконують свою роботу. Міська влада у тандемі з комунальниками продовжують усувати наслідки обстрілів, допомагати нікопольцям.

Сьогодні, на жаль, ми прощаємо з нікопольцем, який загинув при обстрілі, Трапезніковим Юрієм Юрійовичем. Співчуття рідним та близьким, – сказав Олександр Іванович.

Очільник Нікополя закликав у жодному разі не ігнорувати сирену, адже загроза обстрілів залишається.

Всі працюють на Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку залишається під контролем ЗСУ.:

За даними Сил оборони Таврійського напрямку, наші підрозділи ракетних військ і артилерії виконують контрбатарейну боротьбу і роботу по планових цілях, виявлених раніше. Втрати противника складають більше роти.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то, як зазначив посадовець, вся критично важлива інфраструктура працює. У місті повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. «Сталеве місто» живе повноцінним життям, як для умов воєнного часу. Кожен працює на своєму місці, докладаючи максимум зусиль задля наближення нашої спільної Перемоги.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! – традиційно наголосив Олександр Вілкул.

Всім серцем підтримуємо незламний Нікополь та його мешканців. Віримо, що наші мужні ЗСУ вже зовсім скоро визволять всі захоплені території, та відновлять мир на рідній землі. Ми ж міцно тримаємо кожен свій фронт, наближаючи цю визначну мить.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11