Щорічні виплати ветеранам війни та родинам загиблих Захисників перенесено на серпень

     Щорічно 5 травня ветерани війни та родини загиблих Захисників отримували від держави разову грошову допомогу. За інформацією начальника управління праці та соціального захисту населення Тетяни Ігнатюк, відтепер відповідні виплати здійснюватимуться не в травні, а в серпні – до Дня незалежності України.

      Зазначається, що дату виплат перенесли відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань», який набрав чинності 15 квітня 2023 року.

     Порядок та розміри разової грошової виплати визначаються Кабінетом Міністрів України в межах відповідних бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України.

      Мінсоцполітики розробило проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання виплати у 2023 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань». Відповідно до вимог Регламенту зараз проходить погодження цього нормативного акту. Ознайомитися з ним можна на сайті Мінсоцполітики України за посиланням.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11