Генштаб доповідає: Захисники України гідно стримують ворожу навалу, моральний дух ворога – знижується

     Триває 421 доба героїчної боротьби Української нації проти широкомасштабного російського вторгнення. За інформацією Генштабу, ворог ціною великих втрат продовжує вести загарбницьку війну. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

      Протягом доби підрозділи сил оборони України відбили понад 55 атак противника. Найзапекліші бої йдуть за Бахмут та Мар’їнку.

     Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу.

     Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 склади боєприпасів противника.

Терор проти мирного населення триває

     Протягом доби окупанти завдали 3 ракетних та 57 авіаційних ударів, зокрема, застосували 26 БпЛА типу «Шахед-136», із них 21 знищено нашими Захисниками. Також російські агресори здійснили 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

     Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

      * На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил республіки білорусь. Ворог здійснив обстріли населених пунктів Шалигине, Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Білопілля, Волфине, Катеринівка та Кіндратівка Сумської області, а також Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Петропавлівка, Караїчне, Землянки, Устинівка та Одрадне на Харківщині.

      * На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове Харківської області.

     * На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії в районах південної околиці населеного пункту Кремінна та Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва, Кузьмине і Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське, Верхньокам’янське і Спірне на Донеччині.

     * На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Також, протягом минулої доби наші Захисники відбили атаки противника в районі населеного пункту Хромове. Від ворожих обстрілів постраждали Федорівка, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Костянтинівка, Дружківка, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба та Залізне Донецької області.

      * На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Тоненьке, Сєверне, Нетайлове, Первомайське та Невельське Донецької області.

      * На Мар’їнському напрямку минулої доби наші воїни відбили численні ворожі атаки в районах населених пунктів Мар’їнка та Побєда. Водночас ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

      * На Шахтарському напрямку ворог вів невдалі наступальні дії у напрямку Вугледара. Окрім останнього обстріляв Новоукраїнку, Пречистівку та Велику Новосілку Донецької області.

     * На Запорізькому та Херсонському напрямках продовжує вести оборонні дії. Обстріляв понад 35 населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Малинівка, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області; Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Іванівка, Інженерне і Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Загарбники використовують людей, як «живий щит»

     Окупанти продовжують використовувати цивільне населення тимчасово захоплених територій у власних цілях, прикриваючись «живим щитом». У Скадовську Херсонської області російські окупанти почали змушувати всіх колаборантів та тих хто співпрацює з ними підписати зобов’язання щодо заборони виїзду за межі району.

      В населеному пункті Ізюмівка, на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, близько 400 військовослужбовців строкової служби рф, які розквартировані на базі відпочинку «Долина Скіфів», планують перемістити на оборонні позиції в районі населеного пункту Володимирівка.

В російській армії падає моральний дух

      На території сільського будинку культури в населеному пункті Кабичівка Луганської області розгортають шпиталь для окупантів на 40 ліжко-місць. До новоствореного медичного закладу планується прибуття російських військових лікарів.

      В підрозділах російського «добровольчого» формування «Невський», які беруть участь в бойових діях на Донеччині, бійці армії рф мають низький рівень морально-психологічного стану. Встановлено, що основними чинниками цього є великі втрати в живій силі під час ведення бойових дій, несвоєчасне забезпечення окупантів боєприпасами, невизначеність з термінами поповнення особового складу підрозділів, що зазнали бойових втрат. Збільшується кількість охочих залишити свої підрозділи та вибути з районів ведення бойових дій до російської федерації. Бояться, що можуть поповнити статистику російських втрат.

     За добу втрати росії склали:

    • особового складу — 670 осіб,
    • танків ‒ 2 од.,
    • бойових броньованих машин ‒ 10 од.,
    • артилерійських систем – 6 од.,
    • РСЗВ – 1 од.,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 10 од.,
    • автомобільної техніки та автоцистерн – 15 од.,
    • спеціальна техніка ‒ 2 од.

     Не під силу ворогам підкорити Україну. Це розуміють і самі окупанти, у яких від влучних ударів ЗСУ «горить земля під ногами». Ми захищаємо своє та з кожним кроком все ближче до Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11