Актуально від Генштабу ЗСУ

Триває 420 доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Як повідомили в Генштабі ЗСУ, протягом минулої доби противник здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, завдав 4 ракетних та 60 авіаційних ударів, є постраждалі. Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Найбільш напружені зони

  • Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки — протягом минулої доби противник здійснив обстріли Грем’яча Чернігівської області, Великої Берізки, Коренька, Бояро-Лежача, Іскрисківщини, Волфино та Річки Сумської області, а також Ветеринарного, Козачої Лопані, Глибокого, Вовчанська, Бочкового, Охрімівки та Нестерного на Харківщині.

  • Куп’янський напрямок — ворожих обстрілів зазнали Кам’янка, Рідкодуб, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Западне Харківської області.

  • Лиманський напрямок — противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступи неподалік Діброви. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Григорівка, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське і Спірне — Донецької.

  • Бахмутський напрямок — Тривають важкі бої за Бахмут. Водночас, нашими захисниками було відбито наступ противника в напрямку населеного пункту Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Часів Яр, Костянтинівка , Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

  • Авдіївський напрямок — противник безуспішно наступав в районах Степового, Бердичіва, Авдіївки, Сєверного, Первомайського та Невельського. Здійснив обстріли Новокалиново, Авдіївки, Тоненького, Нетайлово та Первомайського Донецької області.

  • Мар’їнський напрямок — минулої доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі Мар’їнки Донецької області. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка.

  • Шахтарський напрямок — протягом минулої доби ворог безуспішно наступав у напрямку Пречистівки. Здійснив обстріли Вугледару, Пречистівки, Новоукраїнки та Великої Новосілки Донецької області.

  • Запорізький та Херсонський напрямки — противник продовжує оборонятись. В той же час, протягом доби здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Степове та Плавні Запорізької області; Антонівка Херсонської області та місто Херсон. Є загиблі серед цивільного населення.

На тимчасово захопленій території Херсонської області російські окупанти продовжують мінувати місцевість, нарощуючи оборонні спроможності. Мінувань зазнають і акваторії річок Конка та Дніпро. Є випадки підривів місцевих жителів на ворожих мінах при спробі вийти на воду.

Протягом минулої доби, на зазначених ділянках фронту підрозділами Сил оборони України відбито більш як 60 атак окупантів. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та 2 удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Окрім того, було збито 2 ворожих розвідувальних БПЛА («Орлан-10» і «Суперкам»), а також 8 ударних (7 — типу «Шахед-136» та 1 – «Ланцет»”).

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, станцію радіоелектронної боротьби та ще один важливий військовий об’єкт противника.

Протягом 18 квітня незламні воїни ЗСУ ліквідували 620 окупнтів та більше 30 одиниць ворожої техніки.

Загальні бойові втрати російської армії з початку війни та за минулу добу склали:

  • особового складу ‒ близько 183750 (+620) осіб,

  • танків ‒ 3665 (+4) од,

  • бойових броньованих машин ‒ 7110 (+12) од,

  • артилерійських систем – 2819 (+9) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2376 (+23),

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5692 (+16) од,

                                                 Наша сила — в правді! Разом ми переможемо! Слава Україні!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11