18 квітня, Дніпропетровщина: Нікопольщина знову потрапила під вогонь, але громада тримається і наближає Перемогу

Дякуємо ЗСУ за мирний ранок. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів про те, що ніч в регіоні минула без ворожих атак.

– Тривають великодні свята. Як і минулого року, росія не стрималася від терору. Вбиті діти та зруйновані православні церкви характеризують релігійність кремля набагато краще, ніж літургії та проповіді патріарха гундяєва. Попри обстріли, терор та насилля українців не зламати. Ми знаємо, до чого прагнемо. Знаємо, за що стоїмо. Разом. Плече до плеча. Аж до Перемоги, – впевнений посадовець.

Окупанти двічі обстріляли Нікопольський район. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора росіяни знову атакували мирних людей, здійснивши обстріли багатостраждальної Нікопольщини. Осколкові ураження отримав 42-річний чоловік. Він госпіталізований до міської травматології.

Окрім того, внаслідок ворожої атаки сталася пожежа у двоповерховій нежитловій будівлі.
Пошкоджено навчальний заклад, медичну установу, приватне підприємство. Ушкоджень зазнали 2 багатоповерхові будівлі, 9 житлових будинків, 2 нежитлові будівлі, 3 господарчі споруди, два легковики і вантажівка, вишки сотового зв’язку та лінія електропередачі.
Червоногригорівська громада також зазнала обстрілів. Рятувальники одразу ж виїхали на місце.
Винні будуть покарані. Це – справа часу, – впевнений Микола Васильович.

Все добре, але слід бути обережними. Начальник Нікопольської районної адміністрації Євген Євтушенко доповів, що ніч в громадах нашого регіону минула без обстрілів та надзвичайних ситуацій.

– Враховуючи тенденції останніх тижнів є висока ймовірність денних обстрілів. Прошу вас обмежити перебування на відкритій місцевості, – закликав Євген Вячеславович мешканців прибережних територій.

Місто живе, попри все. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що наразі триває ліквідація наслідків обстрілів. Не дивлячись на напружену ситуацію, вся інфраструктура і комунальні підприємства функціонують у штатному режимі.
– Якщо вам потрібна допомога, будь ласка, звертайтесь до нашого кол-центру за наступними телефонами: 0566696061 (з 7:00 до 19:00); 0684952584 (з 7:00 до 19:00); 0800504105 – цілодобово, – закликав Олександр Іванович.
Очільник Нікополя також звернувся до мешканців та попрохав у жодному разі не ігнорувати сирену, адже загроза обстрілів поки досить висока.

Працюємо, наближаючи Перемогу! Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил:
– Наші бійці впевнено тримають оборону на відбитих в окупантів рубежах та здійснюють необхідні заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога.
Щодо ситуації в місті, то всі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Тривають дорожні роботи та ремонт водопровідних мереж.
Олександр Юрійович також повідомив, що дитячі садочки Кривого Рогу розпочали роботу в експериментальному режимі чергових груп.
– Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу! – попри все закликає Олександр Вілкул.

Ми не маємо права здаватися, адже пройшли вже стільки всього! Єднаємося заради реалізації спільної мети! Тримаємо кожен свій фронт та крок за кроком наближаємо  омріяний день нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11