На Дніпропетровщині зʼявиться обласний молодіжний центр

     В нашому регіоні анонсували створення обласного молодіжного центру, який має стати креативним простором для спілкування, навчання, реалізації ідей і напрацювань та обміну досвідом. Центр об’єднуватиме молодіжні осередки регіону. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

     Заступник директора департаменту молоді та спорту Дніпропетровської ОВА Владислав Яцук зазначив:

     – Анонсуємо створення центру, який опікуватиметься молодіжними осередками наших громад. Об’єднуватиме їх в одну мережу. Дасть можливість вивести молодіжну роботу в регіоні на новий рівень. В цьому нам готова допомогти громадська організація «ДУЇТ». Плануємо активно залучати переселенців. Адже серед них багато молоді, яка потребує уваги.

     Перший заступник голови Правління ГО «ДУЇТ» Вадим Байдак додав:

     – Наша мета як організації – розвиток потенціалу молоді України. Проводимо тренінги і семінари, реалізовуємо розважальні та культурні проєкти, організовуємо волонтерські заходи, створюємо освітній контент. Маємо досвід і спроможності. Тож спільно із Дніпропетровською ОВА й вирішили створити обласний молодіжний центр.

      Зазначається, що організація має відповідне приміщення. Там є робочий простір, зона відпочинку, укриття, генератор і сонячна панель на випадок перебоїв з електрикою.

     Новостворений центр буде використовуватися і як хаб. Тут молодь зможе з користю проводити дозвілля, реалізовувати свої ініціативи, обмінюватися досвідом.

     – Найголовіше, передати айдентику Дніпропетровщини. Щоб логотип був сучасним, щоб запам’ятовувався. На ньому може бути як Петриківський розпис, так і якесь незвичне графічне зображення, – розповіла заступниця голови Правління ГО «ДУЇТ» з зовнішніх зв’язків Тетяна Дерябкіна.

      Свої варіанти можна надсилати до 30 квітня. Далі оргкомітет обиратиме найкращі заявки. А з 5 до 8 травня проведуть відкрите онлайн-голосування.

     Нині триває формування команди – робочої групи. Щоб стати її учасником, слід заповнити анкету за посиланням.

     Кандидатам повинно бути більше 14 років. Досвід волонтерської або громадської діяльності, роботи у молодіжних спільнотах вітається.

      Прийом заявок триватиме до 21 квітня.

     Вже наприкінці квітня та у травні робоча група проведе ряд засідань. Там вирішуватимуть організаційні питання, аби якнайшвидше відкрити центр.

     Вкрай важливо, що влада та громадськість навіть в умовах війни приділяють увагу розвитку молодого покоління, заохочують та дають можливість самореалізуватися, втілити у життя цікаві та перспективні ідеї.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11