Україна отримає ще 115 млрд доларів від міжнародних партнерів

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль після засідання круглого столу міністерського рівня на підтримку України у Світовому банку.

Ці кошти надійдуть в рамках довгострокової підтримки. Таким чином, ми спільними зусиллями зможемо не просто забезпечити фінансову стабільність України, але й посилимо чіткий сигнал для рф про те, що наші союзники будуть підтримувати нас стільки, скільки це буде потрібно. Тобто до самої Перемоги, – пояснив посадовець.

Як додав прем’єр-міністр, «відновлення розпочинаємо вже зараз». У 2023 році на проєкти швидкої відбудови України потрібно 14 млрд доларів.

На сьогоднішній день влада активно веде перемовини з партнерами, аби залучити всі необхідні кошти вже влітку цього року. Таким чином, ми маємо надію на те, що зможемо реалізувати всі заплановані завдання в п’яти пріоритетних галузях екстреного відновлення. А саме: відновлення енергетичної галузі, пошкодженого житла, розмінування територій, підтримка критичної соціальної інфраструктури та допомога приватному бізнесу, – акцентував Денис Шмигаль.

Важливо й те, що вчора стало відомо, що Світовий банк надасть Україні 200 млн доларів грантових коштів. Вони будуть спрямовані на відбудову електромереж та систем електропостачання українських міст.

Як бачимо, дружні країни продовжують підтримувати Україну, і ми надзвичайно вдячні їм за це.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11