11 квітня, Дніпропетровщина: Марганець – під прицілом окупантів, Нікополь – у жалобі за загиблим воїном

Загарбники тероризують мирних мешканців. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів про те, що сьогодні вночi ворог знову спрямував важку артилерiю на Нiкопольщину. З десяток снарядiв прилетiло до Марганецької громади. На щастя, люди не постраждали. Наразі рятувальники обстежують мiсце «прильотів» та з’ясовують наслiдки атаки.
– Бажаю всім тихого та продуктивного робочого дня. Нашим воїнам – витримки, сил та натхнення в боротьбі з російськими окупантами. На концерті кобзона мають побувати всі терористи. А ми маємо вірити в ЗСУ, Україну та спільну Перемогу! – впевнений Сергій Петрович.
Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора ворог теж атакував Марганецьку громаду. Окупанти здійснили 11 артилерійських пострілів по мирній території. Внаслідок обстрілу пошкоджено 1 житловий будинок, господарчу споруду, мотоцикл. На місці працюють співробітники ДСНС, інформація щодо наслідків уточнюється.
– Все обов’язково буде Україна! – вірить Микола Васильович.

Небезпека залишається. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів про те, що окрім Марганецької громади, яку було атаковано вночі, в межах інших територій району все було спокійно та без надзвичайних ситуацій.
– Прошу вас пам’ятати про ймовірність денних обстрілів та дослухатись до сигналів повітряної тривоги і попереджень. Щиро бажаю вам спокійного і продуктивного дня, –акцентував посадовець.

Втрата. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що місто знову втратило Героя:
3 квітня 2023 року війна забрала життя ще одного нашого земляка… Захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України від російських загарбників, виявивши стійкість і мужність, героїчно загинув солдат 53-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України 58-річний ЗУБОВИЧ Андрій Павлович. Прощання із з Героєм відбудеться сьогодні. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого!

Тільки вперед, тільки до Перемоги! Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:
– Наші захисники тримають оборону на відбитих у окупантів рубежах та здійснюють заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії завдали ракетних ударів по району зосередження військової техніки противника, а також виконали 204 вогневих завдання – мова йде як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по плановим цілям, виявленим раніше. Втрати загарбників уточнюються.
Що стосується самого міста, то у Кривому Розі повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Уся критично важлива інфраструктура працює. У місті тривають дорожні роботи, ремонт водопровідних мереж. Також продовжується підготовка до наступного опалювального сезону.
Як доповів посадовець, Рада оборони Кривого Рогу, у межах своїх повноважень, продовжує системну роботу з допомоги військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Так закуповуються та постачаються у військові частини БПЛА, квадрокоптери, генератори, тепловізори, зарядні станції, будівельні матеріали та багато іншого, також проводиться ремонт техніки.
Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу! – не втомлюється повторювати Олександр Вілкул.

Разом з усіма міцно тримаємо кожен свій фронт. Непохитно віримо тільки у краще, дякуємо нашим ЗСУ за новий день та знаємо, що Перемога вже зовсім близько!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11