Енергетики регіону ліквідували 1 тисячу аварій на мережах через ворожі обстріли

Протягом опалювального сезону 2022-2023 року бійці енергетичного фронту Дніпропетровщини отримали 1,5 млн звернень та ліквідували 1 тисячу аварій на електромережах, які були спричинені обстрілами окупантів. Про це під час брифінгу повідомив директор компанії «ДТЕК Дніпровські електромережі» Андрій Терещук.

За словами керівника ДТЕКу, минулої зими очолювана ним структура отримала у 2,5 рази більше звернень від клієнтів. Всі вони стали наслідками збройної агресії рф, під час якої відбувалося знищення цивільної енергетичної інфраструктури нашої держави.
– Протягом минулого опалювального сезону на електромережах регіону сталося понад 5,5 тис аварій. З них – понад 1 тисячу спровокували бойові дії. За цей період наша компанія відновила постачання більш ніж 700 тисячам сімей. До того ж близько 12% аварій були спричинені тим, що ми у жовтні були вимушені вводити графіки погодинного відключення. Через таку ситуацію виходили з ладу вимикачі, трансформатори, – надав докладну інформацію директор «ДТЕК Дніпровські електромережі».
Наразі на Дніпропетровщині всі домогосподарства зі світлом. І навіть у найбільш потерпаючих від ворожих обстрілів Нікополі та Марганці фахівці оперативно усувають пошкодження електромереж та повертають електроенергію людям до 22 години.
Важливо й те, що енергетики нашого регіону рятували від темряви та холоду не тільки нас, але працювали у Київській та Херсонській областях, а також під вогнем окупантів у найбільш небезпечному регіоні – на Донбасі.
Ми надзвичайно вдячні всім енергетикам, які без перебільшення допомогли нам пережити зиму, не дали замерзнути. Віримо, що вже зовсім скоро наші енергетики будуть працювати у спокійних умовах на благо рідної України.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11