Оперативно від Генштабу

Триває 411 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

Атаки ворога

За інформацією Генштабу, Протягом минулої доби противник завдав 26 авіаційних та 4 ракетних удари. Росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля, наступаючи на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Військовослужбовці рф продовжують підступно атакувати з неба. Так, за минулу добу дві російські ракети, випущені з ЗРК С-300, влучили в об’єкти цивільної інфраструктури Запоріжжя, є загиблі і поранені, зруйновано та пошкоджено житлові будівлі. Атакували росіяни і Дружківку та Костянинівку на Донеччині, а також Куп’янськ на Харківщині.

Наша оборона відбиває атаки російських окупантів

ЗСУ їх гідно зустрічають і відбивають атаки окупантів. За минулу добу своєї мети не досягли 58 спроб ворога посягнути на українську територію.

Авіація Сил оборони завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито 6 ворожих БпЛА: 3 – типу “Ланцет”, 2 – “Зала” та 1 – “Суперкам”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 4 зенітно-ракетних комплекси, 11 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та 5 станцій радіоелектронної боротьби ворога. Більше 600 окупантів вже більше ніколи не завдадуть шкоди українцям. Мужні українські захисники дбають про кожного з нас, тому з неймовірною самовіддачею та люттю нищать ворога.

Ворог здійснює обстріли по напрямкам

* Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський – обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей.

Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли Ясної Поляни та Грем’яча Чернігівської області, Баранівки, Волфино, Запсілля та Попівку Сумської області, а також Ветеринарне, Козачу Лопань, Малу Данилівку, Гатище, Устинівку, Мілове, Великий Бурлук та Тополі на Харківщині.

* Куп’янський – ворожих обстрілів зазнали населені пункти Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Першотравневе Харківської області.

* Лиманський – противник безуспішно наступав в районі південніше Діброви. Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Чернещина, Макіївка, Невське, Ямполівка, Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Торське, Сіверськ, Спірне і Берестове Донецької області.

* Бахмутський – ворог продовжує наступати, намагається взяти під повний контроль Бахмут, тривають запеклі бої. Протягом минулої доби противник безуспішні наступав в районі східніше Богданівки та біля Хромового. Підрозділи Сил оборони відбили понад 30 ворожих атак на зазначеній ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Міньківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Бахмут, Хромове, Іванівське, Часів Яр, Біла Гора, Озарянівка, Дружба та Залізне Донецької області.

* Авдіївський та Мар’їнський – противник наступав в районах Новокалинового, Бердичі, Авдіївки, Сєверного, Водяного та Мар’їнки, успіху не мав. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Авдіївку та Мар’їнку, де було відбито понад 20 ворожих атак. В той же час, ворожих обстрілів зазнали населені пункти Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Первомайське, Красногорівка, Гостре, Георгіївка та Мар’їнка Донецької області.

* Шахтарський – протягом доби ворог не наступав. Здійснив обстріли Побєди, Новомихайлівки Богоявленки, Шахтарського, Новоукраїнки, Великої Новосілки, Пречистівки та Золотої Ниви на Донеччині.

* Запорізький та Херсонський – противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріли понад 45 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Запорізьке, Ольгівське, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Качкарівка, Миколаївка, Львове, Микільське та Інженерне Херсонської області, а також Херсон.

Загальні бойові втрати противника:

 

  • особового складу ‒ близько 178 820 (+670) осіб,

  • танків ‒ 3637 (+1) од.,

  • бойових броньованих машин ‒ 7028 (+4) од.,

  • артилерійських систем – 2750 (+10) од,

  • РСЗВ – 534 (+1) од.,

  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 2323 (+11) од.,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5607 (+5) од.,

  • спеціальноїа техніки ‒ 311 (+2) од.

Боремося, незламний український народе! Тримаємось разом! Все витримаємо і здобудемо омріяну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11