НАТО підтримує довгострокову програму з допомоги України

Міністри закордонних справ країн Північноатлантичного Альянсу офіційно підтримали розробку багаторічної програми підтримки України, метою якої є допомога у зближенні з НАТО.

Про це 4 квітня заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, яка була проведена за підсумками засідання комісії Україна-НАТО.

Ми розробимо багаторічну ініціативу підтримки України, яка допоможе забезпечити умови оборони України, здійснити перехід від обладнання та доктрин радянської епохи до стандартів НАТО та підвищити оперативну сумісність з Північноатлантичним Альянсом, – наголосив генеральний секретар.

Єнс Столтенберг додав, що саме цей крок продемонструє всьому світові довгострокову відданість Альянсу Україні, яка наближається до євроатлантичної родини. Посадовець наголосив на тому, що підзвітна йому організація підтримує та наголошує на необхідності впровадження реформ Україною, навіть попри найважчі часи, які доводиться переживати нашій країні.

Щодо вступу України в НАТО, Єнс Столтенберг заявив, що наша держава має зберегти свою незалежність та суверенітет:

Наша позиція щодо членства не змінилася: Україна стане членом Альянсу... Водночас ми всі усвідомлюємо, що для того, щоби досягти хоча би мінімального прогресу в цьому питанні, першим кроком має бути забезпечення того, щоби Україна збереглася як суверенна незалежна нація. Тому партнери та союзники по НАТО надають безпрецедентний рівень підтримки, та продовжать робити це.

На засіданні також були обговорені питання важливості антикорупційних заходів, верховенства права та прав меншин.

Важливо й те, що генеральний секретар НАТО повідомив, що наступний саміт організації відбудеться у липні, і участь у ньому візьме президент України Володимир Зеленський.

Знаємо, що Україна рухається у правильному напрямку! Дякуємо партнерам за підтримку та віру у наше майбутнє!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11