За перехід дороги у невстановленому місці пішоходів можуть оштрафувати

Як повідомляє портал “Дорожній адвокат”, останнім часом у нашій країні спостерігається тенденція, коли за перехід дороги за межами пішохідного переходу пішохода визнають винним та накладають штраф. Правоохоронці сподіваються, що у такий спосіб вдасться достукатися до порушників дорожнього руху та зменшити кількість ДТП.
Так, в останні кілька місяців суди виносили ствердні протоколи у справах про перетин пішоходами проїжджої частини в недозволеному місці. Зокрема, пішоходів визнавали винними у цьому правопорушенні у Полтаві, Чернігові та Черкасах.
Як ви розумієте, у такому випадку пішохід не відбувається лише усним попередженням. Згідно ч.1 ст.127 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, а також невиконання інших правил дорожнього руху, пішохід має сплатити штраф у розмірі 255 гривень.
Подібні випадки стають більш систематичними. Правоохоронці мають надію, що саме завдяки штрафам їм вдасться врешті-решт закликати пішоходів бути обережними та більш свідомо дотримуватися правил дорожнього руху.
Тож будьте максимально уважними та обережними на дорозі, переходьте проїжджу частину у спеціально відведених місцях. Дотримання правил безпечного руху всіма його учасниками ніколи не буде зайвим та вбереже від нещасного випадку.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11