В Україні запрацювала нова перспективна газова свердловина

Компанія «Укргазвидобування», яка є державним підприємством, що забезпечує видобуток 70% українського газу, у березні 2023 року запустила потужну свердловину, видобуток з якої досягає 460 тис.куб. м газу на добу. Про це повідомляє пресслужба «Нафтогазу».

По-перше, слід зазначити, що новий нафтогазовий поклад ми відкрили на вже виснаженому родовищі, яке експлуатується вже 45 років. По-друге, свердловина має найвищі показники видобутку серед аналогічних, які компанія ввела в експлуатацію протягом останніх 2,5 роки. Це гарний результат та надзвичайно важливе досягнення для нас, – акцентував очільник Групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

Успіх став можливим завдяки сучасним підходам до обробки геологічної інформації, зокрема матеріалів 3D сейсморозвідки, що дозволило ідентифікувати раніше нерозвіданий поклад і визначити оптимальну точку для буріння.

Це – спільне досягнення наших геологів і буровиків, які виконали свою роботу на найвищому рівні. У надскладних умовах воєнного стану ми робимо все, щоб Україна змогла вже в наступному опалювальному сезоні відмовитися від імпорту газу, – зазначив, у свою чергу, тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора «Укргазвидобування» Олег Толмачов.

Таким чином, підприємство виконало ще одну умову, необхідну для збільшення обсягу видобутку газу у 2023 році до рівня 1 млрд кубометрів блакитного палива.

Впевнені, що наша країна поступово зможе повністю відмовиться від імпорту блакитного палива та забезпечувати власні потреби завдяки пошуку та відкриттю нових газових родовищ.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11