Покров отримав експрес-тести для визначення коронавірусу

Днями Покровський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав 5 тисяч експрес-тестів від благодійників, а саме від ТОВ «ОКІРА».

Взагалі від початку пандемії міські амбулаторії завжди безкоштовно тестували пацієнтів з підозрою на коронавірус. Медпрацівники високо оцінюють результативність тестів, які підтверджуються ПЛР-дослідженнями. Слід зазначити, що на сьогодні використання тестів для діагностування ковіду – це найшвидший спосіб, завдяки якому можна у короткий термін підтвердити чи спростувати підозру на захворювання.

Як зазначають медики, враховуючи досить напружену ситуацію з рівнем захворюваності на коронавірус в цілому як по Дніпропетровській області, так зокрема і у нашому місті, така допомога вельми потрібна.

Статистика засвідчує те, що у Покрові за останній тиждень COVID-19 був діагностований у 45 мешканців проти 8 людей, котрі захворіли за аналогічний період минулого місяця. Якщо ж говорити про регіон, то за тиждень маємо зростання кількості випадків захворювання приблизно у 1,5 рази.

Враховуючи таку невтішну тенденцію щодо зростання захворюваності, медики закликають покровчан вжити всі заходи безпеки. Найефективнішим, звісно, є вакцинація. Але якщо людина відчула, що у неї почали проявлятися симптоми захворювання, то їй слід йти на фільтр, де буде проведено тест. Найголовніше – це якомога швидше розпочати лікування. Обов’язково під наглядом лікаря.

Бережіть себе та пам’ятайте, що профілактика – найкращий спосіб вберегтися від підступної хвороби!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11