Перші ударні роти БПЛА відтепер зміцнюватимуть український фронт

     Створення перших у світі військових підрозділів БПЛА Генштаб анонсував узимку. Останнім часом, в рамках проєкту «Армія дронів», в Україні масштабували виробництво безпілотників, щоб забезпечити сучасними технологіями наших військових. Про те, що перші три ударні роти БПЛА вже готові до бою, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

     — Українська армія активно трансформується та отримує унікальний досвід у найбільш технологічній війні в історії, написав Михайло Федоров.

      За словами міністра, в ударних ротах БПЛА застосовується абсолютно новий підхід до менеджменту, навчання та доктрини застосування дронів.

      — Сьогодні перші три ударні роти БПЛА вже готові до бою. Разом з партнерами повністю їх укомплектували. Передали пікапи, ударні коптери та Старлінки. Усі безпілотники українського виробництва. Обладнання для ударних рот Армії дронів придбали приватні донори.

      Керівник Мінцифри уточнив, що БПЛА будуть виконувати розвідувальні та ударні місії, зокрема наводитимуть артилерію та допоможуть воїнам вести міські бої. На автомобілях мобільні групи здійснюватимуть рейди у тил ворога, доставлятимуть вантажі та евакуватимуть поранених.

     — Сміливість та технології зроблять багато для нашої перемоги. Щоб ми не втрачали найкращих людей. Продовжуємо розвивати Армію дронів разом із Генштабом, Держспецзв‘язку, Міноборони та United24.

      Сучасні технології у війні в Україні покликані зберегти життя і здоров’я наших мужніх Захисників. А от окупанти, найпевніше, будуть змушені вдаватися до чергових “жестів доброї волі”, чого ми їм і бажаємо. Впевнені, Перемога буде за нами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11