В «Укренерго» спрогнозували ситуацію в енергетиці на найближчі півроку

Через те, що вітчизняна енергосистема є частиною європейської, це значить, що у разі дефіциту, Україна зможе імпортувати електроенергію для своїх потреб. Це – важливий чинник енергетичної безпеки нашої країни. Саме тому у національній енергетичній компанії «Укренерго» впевнені, що у весняні та літні місяці в українській енергосистемі буде збалансована ситуація. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив голова правління Володимир Кудрицький.
Посадовець зазначив, що попри масований терор, який чинили загарбники восени та взимку, вітчизняна енергосистема витримала, і ми гідно пройшли опалювальний сезон, який без перебільшення став найскладнішим в історії незалежної України. З початком весни робота енергетиків не зупинилася. Так до традиційних планових задач додалися ті, які націлені на відновлення розбитих електропідстанцій.
Для всіх енергетиків тепла пора року – це період для ще більшої консолідації зусиль та мобілізації ресурсів, направлених на те, щоб ми могли безперешкодно пройти наступний опалювальний сезон. Тому вже зараз, не втрачаючи ані хвилини дорогоцінного часу, ми працюємо над відновленням роботи пошкоджених енергоблоків теплових та гідроелектростанцій, – акцентував Володимир Кудрицький.
Допоможемо енергетикам разом
Також керівник енергокомпанії надав декілька порад звичайним українцям, які допоможуть енергетикам
По-перше, він закликав ощадливо використовувати електроенергію.
По-друге, обов’язково встигнути долучитися до Програми енергоефективності по заміні ламп розжарювання на нові лед-аналоги.
По-третє, встановити вдома енергоефективні прилади освітлення та опалення
По-четверте, не відмовлятися від автономних джерел опалення, таких як генератори та тримати їх в режимі готовності у разі локальних відключень електроенергії.

Як би там не було, зиму наша енергосистема дійсно витримала. І в цьому велика заслуга бійців енергетичного фронту. Адже це вони повертали світло та тепло у наші домівки. Віримо, що енергетична галузь зуміє не тільки гарно підготуватися до нового опалювального сезону, а й суттєво зміцниться завдяки допомозі країн-партнерів. І тоді ніякі атаки нам будуть не страшні!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11