Мобільні бригади лікарів консультують жінок Дніпропетровщини

Як повідомляють у Дніпропетровській обласній державній адміністрації, в нашому регіоні, починаючи з середини січня, функціонують спеціальні мобільні бригади лікарів. Вони виїжджають у віддалені куточки Дніпропетровщини та надають жінкам консультації стосовно репродуктивного здоров’я.

У складі кожної мобільної бригади – лікар-гінеколог, фахівець із ультразвукового дослідження та медсестра. Спеціалісти «подорожують» до найвіддаленіших населених пунктів нашої області за графіком, про який заздалегідь інформують місцевих мешканок. Також вказують місце та час прийому.

Протягом вказаного періоду мобільні бригади виїздили майже 40 разів. Серед тих, хто пройшов обстеження, понад 60 жінок-переселенок. А ще пацієнтки із вразливих категорій, – розповіла головний спеціаліст відділу меддопомоги дітям і матерям департаменту охорони здоров’я Дніпро ОВА Ірина Ларіонова.

Після кожного огляду лікарі вносять дані про пацієнток до електронної системи через планшет. За два місяці роботи фахівці проконсультували майже 800 пацієнток.

Довідка. «Мобільні бригади» – благодійний проєкт. Його головна мета полягає у тому, щоб покращити доступ до акушерсько-гінекологічної допомоги мешканкам віддалених громад. Він – частина Меморандуму про співробітництво, підписаного між департаментом охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА, ООН, ЮНІСЕФ, Благодійним фондом «100 відсотків життя» та одним із медзакладів області.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11