Дніпропетровщина – лідер з цифрової трансформації

     Міністерство цифрової трансформації України провело дослідження у 24-х регіонах держави щодо визначення ефективності органів влади у напрямі цифровізації та на його основі визначило індекс цифрової трансформації областей. На верхівці рейтингу впровадження електронних сервісів — Дніпропетровщина [0.916]. В трійці лідерів також опинилися Тернопільська [0.910] та Одеська [0.836] області. Про це повідомили в прес-офісі Мінцифри.

      Результати проведеного дослідження за минулий рік демонструють, що рівень цифровізації у межах України становить 0.650 бала з 1 можливого. Найвищі значення спостерігаються у таких категоріях: «Розвиток ЦНАП» [0.771], «Режим «без паперів» [0.691] та «Розвиток інтернету» [0.683].

      Як зазначають в обласній військовій адміністрації, в умовах воєнного стану на Дніпропетровщині працюють майже дві сотні точок доступу до адміністративних послуг. Їх з початку 2023-го надали вже більш ніж 230 тисяч сервісів. Так обласна влада та органи місцевого самоврядування успішно переходять на електронний документообіг.

      Щодо ЦНАПів, то у 2022 році в області відкрили понад 30 точок доступу до адмінпослуг. Ще 7 – цьогоріч.

      Також, коштом держсубвенції, в області активно велося підключення до швидкісного інтернету віддалених сіл. Загалом оптоволоконні мережі провели до понад 80 населених пунктів, надавши доступ до стабільного інтернету майже 27 тисячам мешканців регіону.

     – Дніпропетровщина впевнено тримає високу планку. Цифрові перевтілення області визнали й в профільному міністерстві. Враховували результати роботи нашої команди за увесь 2022 рік. Навіть в умовах воєнного стану в нашому регіоні найпотужніша мережа ЦНАПів. Впроваджуються нові електронні послуги, – акцентував заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

     Пишаємося цифровою перемогою нашого регіону, бажаємо і далі розвиватися в цьому напрямку! Для громадян цифровізація країни означає можливість зручно взаємодіяти з державою та швидко отримувати послуги в електронному режимі.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11