Він з честю несе звання нацгвардійця

26-го березня вся Україна і ми з вами з гордістю вітали один з найміцніших та найпрофесійніших підрозділів, який непохитно захищає кордони Батьківщини ще з 2014 року, – Національну гвардію. Сучасна Нацгвардія входить до системи Міністерства внутрішніх справ та має правоохоронні функції. До її складу входять внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності країни в один з найважчих моментів в її новітній історії – під час повномасштабної російсько-української війни. Саме нацгвардійці першими відбивають посягання ворога на цілісність і суверенітет держави.

Ми пишаємося тим, що у складі цього підрозділу мужньо несе свою службу наш колега – Сергій Нагорний. За цивільного життя всі ми знаємо Сергія Миколайовича, як професіонала гірницької справи – він більше 27 років працює в Покровському ГЗК, обіймає посаду заступника начальника Олександрівського кар’єру з обладнання. Крім основних обов’язків, Сергію Нагорному вже більше 20 років довіряють захист прав трудового колективу у якості голови профспілкової організації і члена Президіуму профкому підприємства. Всі ці роки він відстоює позицію людей праці і намагається простягти руку допомоги всім, хто того потребує. По життю Сергій Миколайович – чесна, рішуча і смілива людина, віддана своїй справі. Всі ці якості наш колега проявив і тоді, коли Батьківщина опинилась у небезпеці.

Сергій Нагорний добровільно пішов до військкомату 26 лютого 2022 року. І хоч крім армійського він не мав жодного бойового досвіду, розумів, що не має права стояти осторонь, коли на країну напав агресивний ворог. Він усвідомлював, що під загрозою не тільки цілісність кордонів держави, а й рідний дім, родина, яку чоловік повинен захищати.

Своєї військової місії Сергій Миколайович очікував два місяці. Мобілізували добровольця 20 квітня. З того часу він став Захисником країни у складі Національної гвардії України. З перших днів служби наш колега виконував бойове завдання у Сумській області. У складі нацгвардійців брав участь у фільтраційних заходах по виявленню колаборантів серед місцевого населення. Згодом його підрозділ перемістився до Черкаської області, де захищає стратегічно важливі об’єкти. Сергій Нагорний з честю несе військову службу, тому вже – головний сержант взводу, має звання старшого сержанта. А останні 3 місяці йому довіряють посаду тимчасово виконуючого обов’язки командира взводу.

 

Під час урочистих заходів до Дня Національної гвардії України Сергія Миколайовича нагородили нагрудним знаком «Золотий хрест». Така відзнака присвоюється за успішне виконання бойових завдань, а також операцій з підтримання миру та безпеки в країні, високі показники під час несення служби. Пишаємось тим, що саме наш колега удостоєний такої високої нагороди і щиро вітаємо його за визнання у складі Захисників України.

Сергій Нагорний, як справжній патріот і військовослужбовець, своїми головними завданнями вбачає зберегти цілісність країни в межах її державних кордонів. Говорить, що стоятиме стільки, скільки буде треба, аби здобути Перемогу. Він упевнений, що війна змінила наше суспільство, бачить, що українці зуміли підняти голову і по-справжньому оцінити важливість незалежності держави та свободи кожної людини, яка живе у своїй країні. Змінились і цінності нашого колеги під час війни, їх він зараз вбачає так:

Я зрозумів, що все матеріальне – машини, квартири, речі, ремонти – не має у житті значення. На перший план вийшла родина, близькі, друзі – цінності, які не можна купити. Я зараз тут, у лавах української армії, щоб захистити найрідніших. Дуже переживаю за свою сім’ю, найголовніше, щоб війна не зачепила наш дім, робим для цього все можливе. Звісно, дуже хочеться повернутись додому – обійняти дружину, яка мене з нетерпінням чекає, дітей. Вони – це найважливіше для мене, тому я зроблю все можливе, щоб рідні залишились у безпеці. Вірю, що зовсім скоро ми знову будемо разом, під мирним небом вільної України.

Дякуємо Сергію Миколайовичу за його рішучу позицію. Віримо, що всі слова українського воїна незабаром стануть пророчими.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11