23 березня, Дніпропетровщина:  обстріли Нікопольщина та прагнення до визволення рідної України

Знову страждає козацький край. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів про те, що нiч в областi минула без обстрiлiв, але вже ранком під ворожий удар потрапила одна з громад Нікопольщини.
– Ранок нового дня. Нові виклики, проблеми і турботи. Ніколи не знаєш, що він тобі принесе. Але. Ми вдома, у найкращій країні в світі. Яка за останній рік стала символом боротьби за волю та правду. Ми як ніколи сильні та впевнені. Згуртовані та єдині. Одного такого ж ранку ми прокинемося з новиною про перемогу над ворогом. Наближаймо цей час. Кожен – на своєму місці, – акцентував Сергій Петрович.
Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора росіяни також тероризували Нікопольський район, здійснивши атаку дронами та скерувавши снаряди важкої артилерії на мирних мешканців. Під ворожим вогнем була Марганецька громада. Внаслідок обстрілів там понівечено адмінбудівлю, два приватних підприємства, господарську споруду і авто. Пошкоджено й електромережі. На щастя, минулося без постраждалих.
– Знову стало більше повітряних тривог. Прошу всіх не ігнорувати сирени і дотримуватися правил безпеки. Пам’ятайте, що Україна бореться як за свою свободу, так і за справедливе покарання для терористів. Бореться і переможе, – закликав Микола Васильович всіх мешканців області. 

Звільняємо рідну землю разом! Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів про те, що в нашому регіоні триває набір до «Гвардії наступу».
Як наголосив посадовець, спілкування із добровольцями та запис у нові підрозділи відбувається в центрі надання адміністративних послуг за таким адресами:

м. Нікополь, вул. Електрометалургів, 3, (графік роботи: понеділок-субота з 8:00 до 17:00);
м.Марганець, вул.Єдності, 78 (графік роботи: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00).

Долучитися до «Гвардії наступу» можна також онлайн, заповнивши відповідну заявку на сайті.
Євген Вячеславович додав, що набір кандидатів до штурмової бригади Національної поліції України «Лють» проводиться щоденно:
у Нікопольському районному управлінні поліції та відділеннях РУП у м. Покров, м. Марганець та смт. Томаківка.
Отримати консультацію можна за такими телефонами: (099) 157 49 55 та (099) 157 49 69 або на сайті Національної поліції України в «Системі відбору кадрів для Національної поліції України», – пояснив очільник Нікопольської РВА.

Попри все, місто вірить у краще. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що міська влада в тандемі з комунальниками продовжує працювати над ліквідацією наслідків обстрілів. Також триває видача гуманітарної допомоги, надається підтримка і військовим.
Всі інфраструктурні та комунальні підприємства в місті працюють у штатному режимі. Прошу кожного мешканця не ігнорувати сирену, адже загроза артобстрілів в нас поки залишається, – доповів Олександр Іванович.
Підтримка людей та непохитна віра у Перемогу! Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил:
– Наші військові ведуть контрбатарейну боротьбу та відпрацьовують по планових цілях, що були виявлені раніше. Втрати противника уточнюються.
У самому Кривому Розі повністю працює уся критично важлива інфраструктура, забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.
Важливо й те, що тривають ремонти укриттів у закладах шкільної та дошкільної освіти. Як наголосив очільник ради оборони міста, такі заходи – необхідна умова для відновлення навчального процесу в офлайн режимі.
Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу! – традиційно закликав Олександр Вілкул.

Слідуємо цьому заклику, віримо у себе та наших мужніх ЗСУ. Знаємо: ми разом обов’язково здобудемо Перемогу та відновимо мир на рідній землі. І кожний новий день наближає цей величний момент.  

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11