У квітні працюючим пенсіонерам підвищать пенсії. Чи всіх це стосуватиметься?

      В рамках щорічної індексації пенсій минулого місяця близько 10 мільйонів українських пенсіонерів отримали надбавку до виплат. За інформацією Мінсоцполітики, цьогоріч очікується іще два етапи перегляду пенсій, найближчий – у квітні.

     На підвищення пенсії можуть розрахувати громадяни, які досягли пенсійного віку, але продовжують працювати. Це 600 тисяч українців. При перерахунку суми доплати братимуть до уваги збільшення страхового стажу та розмір зарплати.

      Якщо зарплата пенсіонера нижча за ту, яку він отримував до пенсії, то враховуватись буде лише його збільшений стаж. Якщо ж сума оплати праці стала більшою, то розрахунки будуть проводити зважаючи як на стаж, так і на зарплату.

      Перерахунок працюючим пенсіонерам роблять лише в тому випадку, якщо з моменту призначення пенсії або попереднього перерахунку минуло не менше ніж 24 місяці. Водночас збільшення стажу може бути меншим, ніж цей період.

     Отже, держава продовжує дбати про людей поважного віку, які в умовах війни та високої інфляції особливо потребують підтримки.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11