До квітня всі бригади «Гвардії наступу» укомплектують. В особовому складі чимало жінок

       Рекрутингова кампанія із формування добровольчих бригад, які звільнятимуть території України від окупантів «Гвардія наступу», розпочалась у лютому. Бойові підрозділи готуються у складі Нацгвардії, Нацполіції та Прикордонної служби. За інформацією Міністерства внутрішніх справ України, до 1 квітня поліцейські та прикордонні бригади будуть повністю укомплектовані.

      «Гвардія наступу»це 8 професійних штурмових бригад МВС із вольових, вмотивованих та фізично витривалих бійцівпатріотів, які прагнуть знищити ворога та звільнити окуповані землі України. Бригади будуть оснащені новітньою зброєю, технікою, в тому числі й від іноземних партнерів.

      Від Нацгвардії України набирають добровольців у 6 підрозділів: «Буревій», «Червону калину», «КараДаг», «Рубіж», «Спартан», «Азов», «Лють» та «Сталевий Кордон», від Державної прикордонної служби у прикордонний загін «Сталевий кордон», а від Нацполіціїобєднану штурмову бригаду «Лють».

      Пресофіцер бригади «Червона Калина» Микола Коваль під час загальнонаціонального телемарафону повідомив, що ці бригади виконуватимуть найважчі завдання – це штурм, зачистка, відбиття позицій та повернення окупованих територій до складу України.

      І хоча кампанія по набору добровольців до «Гвардії наступу» закінчується, українці все ще подають заявки. Варто зауважити, що серед охочих служити чимало жінок.

      – До лав нашої бригади ми приймаємо і жінок. Є випадки, коли завзяті Захисниці Україні на рівні з чоловіками хочуть проходити службу на найважчих посадах і в артилерійських підрозділах, і на посадах кулеметників,розповів пресофіцер.

      Зазначається, що відбір у «Гвардію наступу» досить складний і не всі добровольці його проходять.

     Обовʼязкові критерії для кандидатів до вступу в «Гвардію наступу»:

  • бути громадянами України;

  • вік від 18 до 60 років;

  • не мати судимостей;

  • мати фізичну підготовку.

      Заявити про бажання вступити до «Гвардії наступу» можна в місцевих ЦНАПах, або на сайті storm.mvs.gov.ua. Після реєстрації заявки, добровольці проходять співбесіду в частині, далі військоволікарську комісію, психологічні тести та фізичні нормативи.

 

     Бійці, яких візьмуть до бригад, будуть відправлені на фронт не відразу. Спершу вони проходитимуть кількамісячну інтенсивну підготовку з бойовим злагодженням нових підрозділів. І лише після цього вони братимуть участь у наступальних операціях, посилюючи основні військові підрозділи на фронті.

     Пишаємося рішучістю та мужністю українських патріотів! Впевнені, нашим вмотивованим Захисникам і Захисницям вдасться звільнити окуповані території від ворожої навали та повернути довгоочікуваний мир на рідну землю.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11