21 березня, Дніпропетровщина: Марганець оговтується від ворожого терору, а родини загиблих можуть отримати 300 тисяч гривень бюджетної допомоги

ЗСУ на сторожі нашого спокою. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак розповів про те, що ніч минула без ворожих атак, ранок мирний.
– Події, які відбуваються сьогодні в Україні, вже увійшли в історію. Ми з вами – частина цієї історії. Вже зараз маємо свої ідеали – сміливих нескорених українців. Славних воїнів. Живих та полеглих. Наша гордість, слава і воля. Дякуємо ЗСУ за їхній вклад у нашу Перемогу. Усім легкого тихого дня! – побажав посадовець.
Терор Марганецької громади. Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що вчора в регіоні було неспокійно. окупанти, використовуючи безпілотники, двічі атакували Марганецьку громаду. На щастя, минулося без постраждалих. В інших громадах було спокійно.
– Допомагати нашим воїнам бити ворога і битися за Україну. Працювати в інтересах людей та держави. Завдання, які сьогодні стоять перед кожним з нас – чіткі та зрозумілі. Держава сильна, поки сильні її люди. Тому тримаємось, боремось і не опускаємо рук. Зараз важко і буде непросто. Втім Україна точно здобуде Перемогу в цій війні, – впевнений Микола Васильович.

Родини загиблих мешканців можуть отримати фінансову допомогу. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів про те, що Дніпропетровською обласною державною адміністрацією спільно з обласною радою, розпочато прийом заявок на виплату матеріальної допомоги сім’ям загиблих через війну, яка становить 300 тисяч гривень.
За словами посадовця, внаслідок понад 8 місяців обстрілів прибережних громад нашого району, які загарбники здійснюють з боку тимчасово окупованого Енергодару, гинуть люди, руйнувань зазнають будинки та квартири:
– Від рук рашистів страждать діти та літні люди. Та найжахливіше те, що війна забрала життя 43 людей. Поранення дістали близько 200 мешканців.
Тому люди, чиї родичі загинули внаслідок збройної агресії, мають право подати документи на отримання матеріальної допомоги. Які саме документи потрібні – можна дізнатися у сільраді чи ЦНАПі.
Незламне місто тримається. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вся міська інфраструктура та комунальні підприємства функціонують у штатному режимі.
Разом з тим Олександр Іванович закликав нікопольців у жодному разі не ігнорувати сирену, адже загроза артобстрілів залишається актуальною для всіх прибережних територій району.

ЗСУ наближає нашу Перемогу! Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил:
– За інформацією Оперативного командування «Південь», нашими ракетно-артилерійськими підрозділами продовжується бойова робота по ретельно вивірених об’єктах і пунктах базування ворога. Також, за повідомленням Сил оборони Таврійського напрямку, в районі міста Оріхове Запорізької області наші підрозділи контратакували позиції ворога. Знищено 3 ворожих БМП, одну станцію РЕБ, пошкоджено 2 танка.
Що стосується Кривого Рогу, то у місті повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Ситуація повністю контролюється Радою оборони. У місті ведуться дорожні роботи, виконуються завдання з озеленення, ремонтуються водопровідні мереж та багато іншого.
Продовжується надання допомоги нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні.
– Шановні криворіжці, по всій країні та Дніпропетровщині кожного дня не вщухають повітряні тривоги. І хоча, слава Богу, ніяких прильотів в нас не було – загроза ракетних та дронових атак зберігається дуже високою. Бережіть себе та своїх близьких. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!
Продовжуємо працювати, підтримувати ЗСУ та вимушених переселенців. Ані на мить не зупиняємося. Віримо у те, що зуміємо здолати всі негаразди, які принесла у наш спільний дім війна. Знаємо, що кожного дня ми стаємо ще ближчими до визначного дня нашої Перемоги!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11