Стало відомо, коли випускники шкіл складатимуть мультипредметний тест

Міністерства освіти і науки України своїм наказом затвердило календарний план організації та проведення цьогорічного національного мультипредметного тесту (НМТ). Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, цьогоріч тестування буде проходити у дві сесії. Основна відбудеться з 5 по 23 червня, додаткова – з 11 по 24 липня. При цьому важливо те, що реєстрація випускників для участі в основній сесії НМТ триватиме з 3 квітня до 3 травня. 
– До 7 травня 2023 року зареєстрований учасник матиме змогу внести зміни у своєму персональному кабінеті. Зокрема, обрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні або за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ. На додаткову сесію (5-12 червня) зможуть зареєструватися учні, які з поважних причин не змогли зробити це під час основного періоду реєстрації. А також ті, які реєструвалися в основний період, але їм було відмовлено в реєстрації для участі, – пояснили в Центрі оцінювання якості освіти.

Не пізніше, ніж за 10 календарних днів до початку проведення основної сесії НМТ для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити запрошення зі своїх персональних сторінок. Там будуть зазначені дата, час і місце проведення тесту. Учасники додаткової сесії НМТ дізнаються таку інформацію не пізніше, ніж за 3 календарних дні до проведення підсумкового тесту.
Результати основної сесії тестування за шкалою 100–200 балів буде розміщено на персональних сторінках учасників до 28 червня 2023 року, додаткової – до 29 липня 2023 року.

Нагадаємо, що в Україні через повномасштабне російське вторгнення вже другий рік поспіль замість зовнішнього незалежного оцінювання знання майбутніх абітурієнтів перевірятимуть за допомогою національного мультипредметного тесту. Наприкінці лютого стало відомо, що мультипредметний тест міститиме завдання з трьох предметів. У 2023 році обов’язковими будуть українська мова та математика. На вибір можна скласти один із таких предметів: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11