На Дніпропетровщині розпочалася весняна посівна

     У Дніпропетровській області, як і у всій Україні, стартував посівний сезон другий під час війни. Аграрії регіону вже розпочали польові роботи у Криворізькому, Новомосковському і Нікопольському районах. Невдовзі до них приєднаються й інші. У ДніпроОДА повідомляють, що саме посівній кампанії-2023 була присвячена зустріч начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака з сільгоспвиробниками і представниками харчової промисловості.

     Спочатку на сільгоспугіддях Дніпропетровщини посіють горох, пшеницю та ячмінь. Пізніше – соняшник та кукурудзу. Загалом планують зайняти майже 1,2 млн га. Фінішувати мають наприкінці весни або на початку літа.

      За словами фермерів, землю вже підживили й наразі чекають, коли вона трохи підсохне.

      До того ж минулого року аграрії засіяли озимі на площі понад 630 тис. га.

     Разом з ДСНС чиновники визначили поля, які найперше слід оглянути піротехнікам перед посівними роботами. Сергій Лисак зазначив, що в нашій області вони складають понад 2,5 тис. га. Розмінування проводиться щодня. Нині фахівці вже працюють в Криворізькому районі.

     – Вислухав найбільш болючі питання аграріїв і представників харчової промисловості. Аби разом вирішувати. Підписав доручення про сприяння польовим роботам. Аби сільськогосподарська техніка могла працювати без перешкод, навіть під час комендантської години, відзвітував очільник Дніпропетровської ОВА.

      Господар одного з виробничих комплексів додав:

     – Ми любимо свою землю. Працюємо, нікуди не виїжджаємо. Підтримуємо наших Захисників та економіку країни.

    Впевнені, що як і минулого року, українські аграрії витримають всі випробування та попри військову агресію росії, завдяки героїзму наших Захисників, їм знову вдасться зібрати гарний врожай. Разом до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11