Енергетики Дніпропетровщини турбуються про птахів регіону

Через теплу зиму лелеки повертаються в Україну раніше звичайного часу. Ці перелітні птахи полюбляють будувати свої гнізда на електроопорах поблизу будинків. Але попри таку зручність для лелек, подібне сусідство, як зазначають енергетики, надзвичайно небезпечне та нерідко призводить до пошкоджень електромереж.

Тому, щоб вберегти і птахів, і обладнання, фахівці виготовляють захисні металеві платформи, на які переносять домівки лелек, і вже потім надійно закріплюють конструкцію на електроопорах. Як зазначають енергетики, таким чином птахам нічого не буде загрожувати, а мешканці можуть не турбуватися про виникнення проблем з електропостачанням.

Навесні цього року бригади ДТЕК перенесли на такі безпечні конструкції вже кілька гнізд у різних районах нашого регіону. Така важлива робота буде продовжена восени, коли птахи полетять у теплі краї. В цілому протягом 2023 року енергетики планують встановити як мінімум 10 безпечних платформ для лелек.

Енергетики ДТЕК працюють у цьому напрямку останні 11 років. За цей час на Дніпропетровщині було встановлено 200 безпечних платформ для лелек, а також 40 штучних гніздечок для хижих птахів – сов-сплюшок та сокола-чеглока. Але на цьому спеціалісти не зупинилися. Вони потурбувалися й про те, щоб убезпечити птахів від ураження електричним струмом. Для цього на електролініях було обладнано понад 700 спеціальних птахозахисних маркерів та кожухів.

Через збройну агресію рф енергокомпанія змушена впроваджувати даний проєкт у значно менших масштабах. Але як тільки ми здобудемо Перемогу, ДТЕК планує продовжити його реалізацію в повному обсязі.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11