20 березня, Дніпропетровщина: регіон зустрів мирний ранок, приймає переселенців, отримує гуманітарну допомогу і продовжує наближати Перемогу

З вірою у мирне сьогодення. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що ніч в області минула без обстрілів.

Дякуємо Захисникам та Захисницям. Мужнiм, сміливим, нескореним… За кожен тихий ранок. За кожен день, який неминуче наближає до мети. Допомагаймо нашим Героям – на своєму мiсцi! Розпочинаємо новий тиждень iз завзяттям та вiрою. Працюємо – заради Перемоги! – закликав посадовець.

Окупанти тероризують мешканців регіону. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора під ворожий обстріл важкої артилерії потрапила Великомихайлівська громада, що в Синельниківському районі. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Дніпропетровщина живе і працює. Для людей, для країни, для Перемоги. Сили оборони стримують ворога, даючи нам можливість жити відносно мирним життям, наскільки це можливо в умовах повномасштабної війни. Область прийняла понад 393 тисячі внутрішньо переміщених осіб, які стали новими жителями Дніпропетровщини. Область є логістичним та гуманітарним хабом, який пов’язує схід і південь держави. Область зазнає ракетних та артилерійських обстрілів, але попри все зберігає свій потенціал в різних сферах життя. Ми тримаємось. Україна тримається. Всі разом вистоїмо, поборемо, переможемо, – вірить Микола Васильович.

ООН допомагає прифронтовим громадам. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що відсьогодні (20 березня 2023 року) у місті продовжується видача продуктових наборів від Всесвітньої продовольчої програми ООН World Food Programe, в рамках співпраці Нікопольської міської ради з волонтерською платформою СпівДія та за сприяння Нікопольської РВА.

Будь ласка, не створюйте черг! Допомога надається особам (18+ років) 1 раз на місяць. Вашу допомогу за вас ніхто інший не отримає, – пояснив міський голова.

Місто живе та працює на Перемогу! Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:

Наші захисники здійснюють необхідні заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. Протягом тижня бійці завдавали точних ударів по районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. Лише за останню добу за даними Оперативного командування «Південь», є підтвердження про знищення ворожого зенітно-ракетного комплексу «Стріла-10», пересувного пункту розвідки і управління, танку Т-62, а також зменшено артилерійську потужність ворога на 2 артустановки.

Щодо ситуації в самому Кривому Розі, то вона повністю контролюється Радою оборони міста. Працюють усі органи влади, соціальні установи, котельні та насосні станції, лікарні та комунальні підприємства функціонують у штатному режимі.

Як акцентував посадовець, незважаючи на всі труднощі військового стану у місті тривають роботи з наведення ладу після зими, ремонт доріг.

Також Кривий Ріг продовжує надавати необхідну підтримку людям, які вимушено покинули свої домівки через війну.

Наше місто з початку війни вже стало другою домівкою для 80 тисяч українців з 15 регіонів України. За останній тиждень у Кривому Розі офіційно зареєструвалися ще 68 переселенців, – повідомив Олександр Юрійович.

Продовжують свою роботу і сапери. За минулий тиждень на території Криворізького району виявлено та ліквідовано ще майже десяток ворожих боєприпасів, в тому числі від РСЗВ «Ураган» та «Град».

Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок! Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили! Разом – обов’язково переможемо! – впевнений Олександр Вілкул.

Розпочинаємо новий робочий тиждень з подяки нашим мужнім ЗСУ за їхній величезний вклад у спільну справу. Також не припиняємо підтримувати Батьківщину кожен на своєму місці, міцно тримаючи економічний фронт. Знаємо: вистоїмо та здобудемо Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11