Підсумки «Рамштайн-10»: зміцнюємо «броньований кулак» разом з усім цивілізованим світом

     15 березня відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України. Цього разу «Рамштайн-10» проходив в онлайн-форматі та був присвячений невідкладним потребам ЗСУ.

     На початку засідання міністр оборони США Ллойд Остін заявив про збільшення кількості країн, які беруть зобов’язання посилити українську систему ППО. За його інформацією, 9 держав мають намір надати танки для формування понад 9 бронетанкових бригад.

     Увага присутніх також була прикута до найгарячішої ділянки фронту — Бахмуту.

     Ллойд Остін зазначив, що аплодує доблесті та наполегливості українських солдатів, які продемонструють дивовижні зусилля під час захисту Бахмута. Попри всі спроби окупантів фортецю Бахмут їм так і не вдалося захопити.

     – І це завдяки старанності, відданості та зосередженості українських солдатів, – додав міністр.

      Під час зустрічі союзники з 51 країни підтвердили бажання надалі підтримувати Україну у боротьбі з російською агресією.

     За підсумками засідання голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на брифінгу заявив, що політичні цілі путіна у війні проти України вже недосяжні. Він наголосив, що українці – сильні та вільні, і ніколи не здадуться у своїй боротьбі. А російську армію генерал охарактеризував так:

      – Недостатньо навчені, погано керовані, погано оснащені російські сили здійснюють бездумні лобові атаки і приносять у жертву сотні за день.

     Щодо зброї, яку отримають ЗСУ, озвучено такі обнадійливі новини:

    • 2 системи ППО NASAMS для України надасть Норвегія;
    • 10 танків Leopard від Швеції;
    • новий пакет військової допомоги на 130 млн євро від Данії;
    • понад 150 танків Leopard нададуть Україні 9 держав;
    • більше систем ППО, броньованої техніки та боєприпасів від учасників НАТО.

     Президент Володимир Зеленський подякував партнерам, зокрема США, за готовність допомагати Україні.

     – Це був плідний міжнародний день для нашої держави, для нашого захисту. Відбулось чергове засідання у форматі «Рамштайн», уже десяте. Боєприпаси для наших воїнів, артилерія, танки, захист українського неба – все це обговорювалось. Є рішення. Особливо зараз це важливо – коли відчувається, що російська агресія наближається до моменту, коли вона може надірватись,підкреслив він у вечірньому відеозверненні, — Окупант має бути знищений. Дякую всім, хто це забезпечує! Слава кожному і кожній, хто зараз у бою! Слава всім, хто допомагає!

     – «Рамштайн-10» вселяє оптимізм: посилення ППО, боєприпасів, навчання та формування «броньованого кулака», — підсумував міністр оборони України Олексій Резніков.

      Україна продовжує героїчно чинити опір російським терористам. Дякуючи нашим мужнім військовим, весь світ бачить, що спільними зусиллями можна здолати найлютішого ворога. На шляху до Перемоги підтримка дружніх держав є надзвичайно важливою. Партнери це розуміють та допомагають нам в боротьбі за спільне мирне майбутнє.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11