15 березня, Дніпропетровщина: Нікопольщина оговтується від ворожих обстрілів і прощається зі своїм Героєм

Подяка ЗСУ за тиху ніч та мирний ранок. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що ніч в області пройшла без ворожих обстрілів.

Посадовець акцентував, що сьогодні кожен українець вірить тільки в ЗСУ. Адже для наших бійців – захист Батьківщини, це, в першу чергу, величезна відповідальність. І вони гідно виконують своє завдання.

Саме для того, щоб підтримати Захисників ми повинні бути єдині та гуртуватися навколо заповітної мети – нашої Перемоги, – впевнений посадовець.

Нікопольщина була під обстрілом. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора знову під ударом опинилася Нікопольщина. Там протягом дня зафіксовано декілька ворожих обстрілів з важкої артилерії: вогнем окупанти накрили Покровську, Марганецьку громади та Нікополь. Атакували район і дроном. На щастя, ніхто не постраждав.

За словами очільника, в одному з сіл сталася пожежа, вогнем знищено легкову автівку. Внаслідок обстрілу пошкоджено 10 приватних будинків і ще півдесятка господарських споруд, мікроавтобус, 2 машини, магазин, приватне підприємство, газогони та електромережі. У Нікополі понівечено приватну оселю, будівлю приватного підприємства.

Попри постійні обстріли, попри російський терор і залякування – Україна б’ється. Б’ються її люди, які не складуть зброю до Перемоги. Сили оборони на захисті, Президент з нами, ми згуртовані і сильні. Разом переможемо,вірить Микола Васильович.

Важливі питання – на контролі. Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що вчора відбулася нарада з головами територіальних громад району, на якій розглядалися питання стосовно їхжиттєдіяльності та забезпечення безперебійної роботи об’єктів цивільної інфраструктури.

Як зазначив Євген Вячеславович, на сьогоднішній день пріоритетними для мешканців регіону є питання водозабезпечення, ремонти доріг, робота електромереж та газогонів. А ось для жителів прибережних територій актуальними залишаються питання відновлення житла після обстрілів російськими окупантами.

Окрім того, в ході зустрічі обговорили й питання інформаційного супроводу рекрутингової кампанії щодо формування «Гвардії наступу». Євген Євтушенко наголосив на тому, що Міністерство внутрішніх справ України формує штурмові бригади Нацгвардії, Нацполіції та ДПСУ – «Гвардія наступу» і запрошує добровольців долучатися до звільнення українських земель та відновлення миру на наших територіях.

Вирішення зазначених питань знаходиться на постійному контролі керівництва району та територіальних громад, – запевнив посадовець.

Місто втратило ще одного Героя… Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що війна забрала життя ще одного нікопольця:

Захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави від російських окупантів, виявивши стійкість та мужність героїчно загинув наш земляк, старший солдат 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ – 40-річний ПЕРЕКОТІЙ Володимир Ілліч. Прощання з загиблим відбудеться сьогодні. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого!

Тільки вперед, тільки до Перемоги! Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:

Наші війська завдають ударів по районах зосередження окупантів. У районі одного з тимчасово окупованих сіл Херсонської області нашими підрозділами повністю знищено 4 одиниці броньованої техніки (БМП/САУ) та щонайменше 15 окупантів.

Що стосується самого міста, то у Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, транспорту, медичної сфери та соціальних установ. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Ситуація повністю контролюється Радою оборони міста.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! – закликав Олександр Вілкул.

Ані на мить не припиняємо вірити у наші ЗСУ, дякувати за кожен день життя та робити все, що в наших силах, щоб наблизити омріяний день Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11