14 березня, Дніпропетровщина: подяка ЗСУ за українське сонце та підготовка полів до посівної

Мирний початок дня. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак розповів про те, що ніч в регіоні минула без ворожих атак:
– Українське сонце зійшло над Дніпропетровщиною. Вже понад рік його охороняють янголи ЗСУ. Маємо прожити день так, щоб було не соромно ні перед собою, ні перед хлопцями, які в пеклі Бахмута, Мар’їнки та інших гарячих точках, наче леви, б’ються за наш ранок, день і вечір… Слава Героям!

Сапери взялися за роботу. Також посадовець додав, що вчора в регіоні стартувало розмінування полів. Це необхідна умова для того, щоб майбутня посівна була безпечною.
– Сапери працювали в Криворізькому районі – почали з Зеленодольської громади. Одне з полів повністю зачистили. Вибухонебезпечні предмети знешкодили. У ДСНСників є все необхідне для піротехнічних робіт. Територію вони обстежують й дронами. Сьогодні розмінування продовжаться на інших територіях, засіяних боєприпасами після ворожих обстрілів. Аби аграрії працювали без ризику, а весняні роботи в полях пройшли вчасно, – акцентував Сергій Лисак.

окупанти вкотре атакували Нікопольщину. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора, після нетривалого затишшя, російські окупанти знову взялися за своє. Протягом дня сталося 6 обстрілів Нікопольського району. Ворог вдарив з важкої артилерії по Марганецькій, Червоногригорівській та Покровській громадам, випустивши зо три десятки снарядів. Окрім цього, агресор скерував на Нікопольщину і БпЛА. Внаслідок обстрілів понівечено транспортне підприємство. На щастя, минулося без жертв і без постраждалих.
– Важко, складно. Але не можна зупинятися і опускати руки. Кожного дня ми ще ближче до нашої Перемоги, – впевнений Микола Васильович.
Сусіди не опускають руки. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що міська влада у тандемі з комунальниками продовжує працювати над ліквідацією наслідків попередніх обстрілів. Вся інфраструктура і комунальні підприємства функціонують у штатному режимі.
Не ігноруємо сирену, загроза артобстрілів в нас постійна, – нагадав мешканцям очільник Нікополя.

Сталеве місто вірить у Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил:
– Наші захисники впевнено тримають оборону на відбитих у окупантів рубежах та здійснюють заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. За інформацією Сил оборони Таврійського напрямку наші підрозділи ракетних військ і артилерії завдали ракетного удару по зосередженню особового складу та техніки противника, а також виконали 147 вогневих завдань – мова йде про як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по цілям, виявленим раніше.
Що стосується самого міста, то у Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони міста.
Продовжується видача продуктових наборів від міста сім’ям криворіжців, які найбільш потребують допомоги.
– Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! – закликав Олександр Вілкул.

Вкотре закликаємо дотримуватися цієї вірної настанови! Адже по-іншому й бути не може! Віримо у те, що ми разом зуміємо здобути таку омріяну Перемогу та відновимо мир на рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11