6 березня, Дніпропетровщина: Нікопольщина оговтується від ранкових ворожих обстрілів та отримує генератори від партнерів

Відмінна робота сил ППО та удари по Нікопольщині. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що сьогодні вночі ворог атакував Дніпропетровщину 4-ма безпілотниками. За попередніми даними, це були Shahed:

Попри це, наші героїчні військовi з Пiвденного командування «Схiд» їх знищили.

Посадовець додав, що в цілому ніч в регіоні минула без обстрілів. Але вже після 6 ранку агресор вдарив по Нікопольщині, спрямувавши важку артилерію по Червоногригорівській громаді та самому районному центру. На даний момент наслідки атак з’ясовуються. За попередньою інформацією – без жертв.

Дякую Господу і нашим захисникам та захисницям за день, що настав. За Українське Сонце над Дніпропетровщиною. Тримаємо країну зсередини. Працюємо на Перемогу! Всім тихого дня і легкого робочого тижня! – побажав Сергій Лисак.

Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що вчора окупанти також били з важкої артилерії по Нікополю. На щастя, постраждалих немає. Але є руйнування: внаслідок атаки понівечено приватне підприємство, продуктовий магазин, 5 приватних домоволодінь і одна багатоповерхівка, будівля, яка не експлуатується, та дві господарські споруди, лінії електропередач.

Пам’ятаємо, що загроза ракетних ударів зберігається. Ворог змінює тактику. Тому реагуйте на сигнали повітряної тривоги і не перебувайте під час сирени біля об’єктів критичної інфраструктури. Щохвилини українські Сили оборони стоять на варті нашого спокою, виборюючи мир для всієї України. В нас найкращі захисники і захисниці. Покладаємося на наших воїнів, віримо в Президента, рухаємося далі. Разом – до спільної Перемоги, – закликав посадовець.

Дружня підтримка району. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що район отримав генератори від департаменту цивільного захисту Дніпропетровської обласної військової адміністрації:

Необхідне обладнання з’явилось у нас завдяки співпраці ОВА з німецько-українським товариством BlauGelbes Kreuz e.V.

Генератори передадуть до громад Нікопольщини. Там вони стануть альтернативними джерелами енергії для важливих інфраструктурних об’єктів.

Дякую голові ОВА, Сергію Лисаку, за увагу до проблем Нікопольського району, – наголосив Євген Вячеславович.

Попри обстріли, місто не здається. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що всі інфраструктурні та комунальні підприємства працюють у штатному режимі. Місцева влада разом з комунальниками займається ліквідацією наслідків обстрілів.

Якщо вам потрібна допомога, будь ласка, телефонуйте до нашого кол-центру: 0800504105 — цілодобово; 0566696061 (з 8:00 до 19:00) та 0566696070 (з 8:00 до 19:00). Не ігноруйте сирену. Загроза артобстрілів в нас залишається. Хочу побажати вам гарного трудового дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – впевнений Олександр Іванович.

Допомога переселенцям та наближення Перемоги. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем ЗСУ:

Наші захисники впевнено тримають оборону на відбитих у окупантів рубежах та здійснюють необхідні заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. Наші підрозділи протягом тижня завдавали точних ударів по районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів.

Щодо ситуації в самому місті, то, за словами посадовця, вона контролюється Радою оборони. Працюють усі органи влади, соціальні установи, лікарні та комунальні підприємства.

Рада оборони міста продовжує надавати суттєву підтримку нашим військовим. Так, на минулому тижні додатково закуплені та розподілені на наші частини квадрокоптери, генератори, тепловізори, зарядні станції, габіони, біноклі, оргтехніка, будівельні матеріали, обмундирування та багато іншого. Ця робота буде тривати й надалі, – повідомив Олександр Юрійович.

Кривий Ріг продовжує надавати необхідну підтримку людям, які вимушено покинули свої домівки через війну. Минулого тижня у місті було зареєстровано ще 789 біженців. Зараз у Кривому Розі фактично проживають майже 80 тисяч переселенців.

Окрім цього, надається допомога і громадам на звільненій частині Херсонської області.

Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок! Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили! Разом – обов’язково Переможемо! – впевнений Олександр Вілкул.

Дякуємо нашим ЗСУ за новий ранок! Наполегливо тримаємо кожен свій фронт, віримо у те, що світло здолає темряву! Знаємо: Перемога вже близько! Тримаємося та всіма силами допомагаємо реалізувати нашу спільну мрію!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11