28 лютого, Дніпропетровщина: вдале полювання сил ППО, втрата Героя, терор Нікопольщини та віра у Перемогу

Терор Нікопольщини не припиняється. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, цієї ночі мешканці регіону могли чути вибухи:
Це робота наших сил протиповітряної оборони. ПвК «Схід» знищено 2 ворожі БПЛА.
Окрім цього, вночі ворог тричі бив по Нiкополю з важкої артилерії. Минулося без постраждалих, але є руйнування. У мiстi пошкоджений готель, 3 приватні будинки, господарська споруда та авто. Обiрванi лiнiї електропередач.
Тримаймося! Не падаймо духом, бо росія розраховує саме на це. У нас нездоланна армія. Незламні люди. Непохитна віра в Перемогу. Всім легкого тихого дня! – побажав посадовець.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що протягом вчорашнього дня окупанти вдарили по двом районам Дніпропетровщини. Так наслідки обстрілів Марганцької ТГ – це 8 пошкоджених приватних будинків і ще 3 господарські споруди, кілька понівечених автівок та газогін. Окупанти гатили з важкої артилерії по Марганцю й по мирним селам громади, випустивши майже чотири десятки снарядів. На щастя, людей не зачепило. Окрім цього, армія рф атакувала й Нікополь. Наслідки уточнюються, люди неушкоджені.
Також стався обстріл Великомихайлівської громади у Синельниківському районі, внаслідок якого пошкоджено легковий автомобіль. На щастя, постраждалих немає.
Терористи воюють і помирають за імперські амбіції країни-агресора, проти демократичного світу і здорового ґлузду. Окупантам ніколи не перемогти у цій війні. Сили оборони з нами, Президент з нами, цивілізовані країни з нами. Вистоїмо і разом переможемо, – впевнений Микола Васильович.

Нікополь втратив ще одного Героя. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що сьогодні місто прощатиметься із 46-річним земляком – солдатом 5-ї окремої бригади НГУ МАНУЙЛЕНКОМ Олександром Валентиновичем, який, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави від російських окупантів, виявивши стійкість та мужність, героїчно загинув 23 лютого 2023 року.
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого! – відзначив міський голова Нікополя

Підтримуємо наших Захисників. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко надав інформацію, яка буде актуальною для жителів району, котрі боронять Україну в складі Сил оборони.
Маємо окопні свічки, ліки (нестероїдні протизапальні, вітаміни, антисептики, турнікети, кровоспинні засоби) спальні мішки, енергетики, отримані від благодійників. В разі потреби звертайтесь в приватні повідомлення Фейсбуку, – закликав Євген Вячеславович.
Віримо у силу ЗСУ та неминучу Перемогу! Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:
– Наші захисники впевнено тримають оборону на відбитих у окупантів рубежах та здійснюють необхідні заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони таврійського напрямку завдали ракетного удару по складу боєприпасів ворога та виконали понад 80 вогневих завдань. Втрати противника уточнюються.
Посадовець повідомив, що за інформацією Генштабу ЗСУ, через побоювання деокупації українських територій, у населених пунктах Олешки та Скадовськ Херсонської області російська окупаційна влада готується до втечі у Крим. Зокрема, з 21 лютого відзначено виїзд місцевих колаборантів, а з 24 лютого окупанти оголосили про так звану «евакуацію» всім охочим. Для перевезення колаборантів ворог задіяв військові вантажні автомобілі, з собою дозволено брати лише ручний багаж.
У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті контролюється Радою оборони. Вся критично важлива інфраструктура функціонує у штатному режимі. Повністю працює й електротранспорт міста та вуличне освітлення.
Як завжди, зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу! – закликав Олександр Вілкул.

Щоранку дякуємо нашим ЗСУ за новий день. Бажаємо кожному янгола-охоронця та якнайшвидшого повернення додому з Перемогою! Також міцно тримаємо свій фронт та гуртуємося заради здійснення спільної мрії! Дуже скоро все 100% буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11