22 лютого, Дніпропетровщина: Нікопольщина знову потерпає від ворожих атак

     Зранку здригнулася Марганецька громада. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак  надав інформацію про те, що ніч на Дніпропетровщині пройшла без ворожих атак. Але вже о 6 ранку агресор вгатив по Нікопольщині з важкої артилерії. Від обстрілів здригнулася Марганецька громада. За попередніми даними, без постраждалих. Інформація про руйнування уточнюється.

     – Ворог біситься і хоче залякати. Але ми свою справу знаємо: триматися. Вірити в ЗСУ. Працювати для України, – впевнений Сергій Петрович.

     рашисти не полишають у спокої прибережні території. Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що вчора  тричі протягом дня російська армія била по Нікопольщині з важкої артилерії:

     – Під ворожий вогонь потрапили Мирівська, Марганецька громади та сам Нікополь.  Минулося без постраждалих, відповідні служби встановлюють наслідки обстрілів.

     Як зазначив керівник облради, війна триває, ворог не відмовився від своїх планів та намірів:

     – Покладаємося на українські Сили оборони, підтримуємо Президента і разом до спільної мети. Україна Переможе, – переконаний Микола Васильович.

     Разом – до Перемоги. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко нагадав, мешканцям нашого регіону про те, що сучасна історія України пишеться тут і зараз.

     Він закликав не просто спостерігати за ходом воєнних подій, але й за можливості зробити свій внесок у нашу Перемогу.

     – Заповнюйте анкету добровольця і долучайтеся до штурмових бригад МВС, які звільнятимуть окуповані території нашої незалежної держави, – акцентував посадовець.

     Заклики до обережності. Мер Нікополя Олександр Саюк  доповів, що ніч у Нікополі минула без обстрілів.    

– Вся інфраструктура працює. Комунальні підприємства також виконують свої функції. Міська влада продовжує роботу з ліквідації наслідків обстрілів. Будьте уважні, не ігноруйте сирену. Загроза артобстрілів в нас залишається, – акцентував Олександр Іванович.  

     Місто працює на Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:

     – Наші захисники впевнено тримають оборону на відбитих у окупантів рубежах та здійснюють необхідні заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. Так, підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони таврійського напрямку виконали 113 вогневих завдань.

     Як доповів посадовець, у самому Кривому Розі злагоджено функціонують органи влади, працюють усі соціальні установи та комунальні підприємства, лікарні забезпечуються необхідними медикаментами. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони.

 

 

    

     Навіть в умовах воєнного стану промислова столиця України налагоджує довгострокову, взаємовигідну співпрацю з європейськими містами. Днями відбулася онлайн-зустріч за участі послів Німеччини та України, на якій місто підписало Меморандум про партнерство з німецьким Дуйсбургом. Олександр Юрійович впевнений, що завдяки таким європейським партнерам, місто буде мати надійних друзів, з якими разом подолає всі труднощі сьогодення та після спільної Перемоги буде реалізовувати мирні проекти.

     Новий день розпочинається зі змішаних новин, до чого ми вже, на жаль, звикли. Втрати і здобутки, безсилля і підтримка – все це щодня відчуває кожен з нас. Але згадайте відому фразу, актуальну для всіх українців: «Важко, але варто!». З цим девізом і крокуємо разом у новий день!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11