Комбінат допомагає видавати гуманітарну підтримку від благодійників

     На цьому тижні жителі Покрова отримують гуманітарну допомогу від ООН та волонтерської платформи «СпівДія». Її видачу в громадах Нікопольщини анонсував голова РВА Євген Євтушенко. Акцентував на тому, що продуктові пакунки в рамках цієї програми отримають всі жителі району. Безпосередньо на місцях їх видачу організовують владні структури, по допомогу звертаються до великих підприємств, серед яких і Покровський ГЗК. Адміністрація комбінату, на чолі з Головою правління Сергієм Шуваєвим, вирішила приєднатись до благородної і такої потрібної для людей справи. Чим допомогло підприємство, як жителі Покрова, зокрема і наші працівники отримують гуманітарку, що вона містить і які відгуки у людей – відповіді на ці питання шукали журналісти «ЗМ».

                                                             Комбінат допомагає видавати гуманітарну допомогу

     У Покрові основним пунктом видачі гуманітарної допомоги від ООН та «СпівДії» став колишній дитячий садок №2 (територія розташування Храму Святителя Петра Могили по вул. Партизанській,63). Ця будівля знаходиться у власності Покровського ГЗК. Керівник підприємства, депутат міськради Сергій Шуваєв без вагань надав дозвіл на її безоплатне використання для видачі продуктових наборів покровчанам. Допоміжними місцями для роздачі благодійної підтримки визначено підрозділи комбінату. Щоб допомогти його працівникам швидко і зручно її отримати, не вистоюючи у довгих чергах.

  • Ми розуміємо на  скільки важливо і необхідно у наш важкий воєнний час підтримувати людей. Багатьом зараз дуже скрутно. Зокрема, і нашому колективу. Підприємство було вимушене зупинитись з 1-го грудня 2022 року. У зв’язку з цим більшість працівників отримують значно менше коштів, ніж раніше. Фінансова спроможність знизилась, а ціни на продукти, ви самі бачите, як швидко зростають. Тому, дізнавшись про видачу цієї гуманітарної допомоги, ми одразу відгукнулись, аби підтримати працівників комбінату та інших жителів міста, – підкреслює Сергій Павлович.

     Вантажівка з продуктовими пакунками заїхала на комбінат вчора. Її розвантажували у пунктах видачі – підрозділах підприємства. Сьогодні люди отримували гуманітарку. Процес проходив спокійно, без ажіотажу.

  • Першою партією на комбінат привезли близько 1900 пакунків гуманітарної допомоги, яку розподілили між 12-ма підрозділами. Продуктові набори сьогодні повним ходом видавали працівникам Олександрівської збагачувальної фабрики, Автотранспортного, Залізничного, Ремонтно-механічного, Електроремонтного, Теплосилового цехів, а також Центральної енерголабораторії, Цехів телекомунікацій і мереж та підстанцій. Долучилась і соціальна сфера – Санаторій-профілакторій, Комплекс спортивних споруд, Цех харчування і торгівельного обслуговування, – розповідає директор із загальних питань Сергій Поровай, який відповідає за процес приймання і видачі гуманітарної допомоги на комбінаті

                                                                           Що в пакунку і чи задоволені його отримувачі?

     Борошно, олія, тушківка, паштет, цукор, макаронні вироби, концервована квасоля і вівсяна каша – ось перелік вмісту коробки з продуктами від благодійників. Вага одного пакунку сягає 12 кг. Погодьтесь, це досить серйозна підтримка для людей у період важкого фінансового становища. Нашу думку цілком розділяють колеги, у яких ми запитали про важливість такої гуманітарної допомоги від міжнародної та волонтерської організацій.

     Машиніст бульдозеру КДТ АТЦ Володимир Стусь:

  • Така допомога дуже важлива, а зараз особливо актуальна, оскільки я на простої, дружина не працює. Тому дякуємо нашим благодійникам. Також зручно те, що на комбінаті продуктовий набір можна отримати швидко, а не стояти в довгій черзі.

     Старший комірник РМЦ Ольга Козаревич:

  • У звʼязку з воєнним станом доходи більшості громадян зменшилися, а хтось навіть взагалі втратив роботу. При цьому ціни зростають, комуналку платити треба. Всі думають про те, як нагодувати свою родину, дітей, в кого вони є. Тож таку підтримку для мешканців нашого прифронтового регіону вважаю доцільною.

 Машиніст бульдозера КДТ АТЦ Дмитро Носик:

  • На мою думку, продуктові набори у подарунок від наших партнерів зараз дуже    потрібні людям, особливо тим, у кого немає роботи. Для моєї родини це також відчутна підтримка, адже дружина не працює, а ще у нас 4-річний син.

     Слюсар-ремонтник рухомого складу Залізничного цеху Вадим Сліпко вважає, що гуманітару допомогу краще видавати переселенцям, адже саме вони як ніхто інший, відчули на собі всю трагедію війни. Але підтримку, призначену для всіх мешканців нашого району, теж отримав і завдячує благодійникам.

     Електрогазозварник Микола Черепенко впевнений, що всі без винятку українці потребують підтримки. Тим паче тоді, коли в нашій державі триває війна:

  •  Зараз мало не щодня дорожчають продукти харчування, тому така гуманітарна допомога – дуже вчасна і потрібна.

     Пересічні покровчани, як ми уже зазначали, отримують допомогу у приміщенні колишнього дитсадка №2. Ми теж туди завітали: подивились, як ідуть справи і дізнались позицію людей.

     На відміну від комбінату тут черга все ж так була – близько сотні людей очікували на отримання допомоги. Але покровчани не скаржились, навпаки – дякували за надану можливість заощадити на купівлі продуктів.

     Галина Гаврилівна:

  • Пенсія в мене маленька – всього 2 800 грн, а продукти ой які дорогі. Тож така допомога хоч трохи полегшить моє скрутне становище. Другий пакунок отримала для своєї 91-річної тітки, яка не може прийти самотужки.

     Тетяна Миколаївна:

  • У наш важкий час така гуманітарна підтримка потрібна людям, особливо малозабезпеченим родинам. У моїй ситуації це теж дуже актуально, бо опікуюсь дітьми-сиротами. Велика вдячність нашим міжнародним партнерам за турботу і ту велику роботу, яку вони спрямовують на допомогу українцям. Нехай їх Бог благословляє!

     Віктор Миколайович:

  • Розмір моєї пенсії – 2 600 грн, цього не вистачає на нормальне життя. Звісно ж я радію з того, що отримав продукти харчування, які нині вартують дуже дорого. Вдячний благодійникам за таку можливість.

                                                                           Допомогу отримають всі, тільки поступово

     Районна влада розраховує на те, що пакунки з гуманітарною допомогою отримають всі повнолітні мешканці Нікопольщини. Отже ті працівники комбінату, які її ще не отримали, можуть розраховувати на таку підтримку. Про другий етап доставки на підприємство людям сповістять керівники підрозділів. Адміністрація і профспілка планує передати допомогу і ветеранам, які стоять на обліку в Комітеті непрацюючих пенсіонерів.

     Звертаємо вашу увагу на те, що працівники і ветерани комбінату можуть отримати гуманітарну допомогу тільки в одному місці: або на території церкви, або через підприємство!!!

      Сергій Поровай зазначає, що другий етап видачі продуктових наборів для колективу нашого комбінату буде організовано в межах міста для зручності людей.

     При отриманні гуманітарної допомоги при собі необхідно мати документ, що засвідчує особу, та картку платника податку (ідентифікаційний код).

     Чи не кожен українець під час війни відчуває на собі вагому підтримку міжнародних організацій. Ми дякуємо за це світовій спільноті і нашим волонтерам з великим серцем. Сподіваємось, що вже найближчим часом зможемо віддячити всім, хто допомагав привести Україну до Перемоги!

                                                                                                   Підготували: Анастасія ШАБЛЯ, Олександрина ЛЕЩЕНКО, Наталія ЧЕПЕЦЬ                                                                                          

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11