Як не стати жертвою шахраїв? Декілька важливих порад

Відділення поліції №2 Нікопольського РУП ГУНП в Дніпропетровській області попереджає про найпоширеніші види шахрайств. Поліція просить покровчан бути максимально пильними та уважними, аби не стати жертвою шахраїв. Охоронці закону наголошують на тому, що нові види шахрайств виникають швидше, ніж ми з вами вчимося відрізняти їх від звичайних банківських операцій чи покупок в Інтернеті. Але це зовсім не значить, що всі беззахисні. Достатньо ознайомитися з найпоширенішими видами шахрайства та зрозуміти алгоритм дій. Давайте розбиратися разом.

По-перше, існує така категорія шахраїв, як «псевдо-соціальні працівники». Запам’ятайте: соціальні працівники ніколи не розносять гуманітарну допомогу та мають посвідчення.

По-друге, «псевдо-комунальні працівники». Контролери комунальних служб завжди завчасно попереджають про їхній візит, розвішують оголошення у під’їздах. Крім того, справжні комунальники мають посвідчення. Тому, якщо ви сумніваєтеся, чи дійсно перед вами працівник комунальної служби, чи це насправді шахрай, одразу телефонуйте до диспетчерської за наступними телефонами: (068) 713 54 83 МПК «Покроввдоканал»; (05667) 4-23-91 або (067) 610 75 02 Покровська дільниця служби експлуатації системи газопостачання НЕУГГ; (066) 790 99 00; (067) 790 99 00; (063) 790 99 00 АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі».

По-третє, «псевдополіція». Якщо невідомі запевняють, що ваш родич потрапив у біду і просять перерахувати кошти на їхній рахунок, також дзвоніть за номером 102.

Ще трапляються, так звані, «пвсевдо-банківські» працівники. Не забувайте про те, що заборонено повідомляти номер вашої банківської картки, номер її дії, пін-код або СVVкод.

Може бути й таке, що людині пропонують отримати фейкові соцвиплати. Частіше за все їх у соцмережах розповсюджують кібер-шахраї. Вони скидують посилання, по якому людина потрапляє на несправжню сторінку соціальної установи. Там для оформлення виплати просять ввести дані картки. Робити цього у жодному разі не можна! Тому що ви ризикуєте залишитися без коштів! Для того, щоб не потрапити у таку історію, слід довіряти тільки інформації з офіційних сайтів державних органів або під час особистого візиту до установи.

Тож будьте пильними, запам’ятайте перелічені правила та застосовуйте їх за необхідності. Якщо ж ви все одно сумніваєтеся, то слід звернутися до поліції. Спеціалісти нададуть консультацію стосовно того, як вчинити у тій чи іншій ситуації.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11