15 лютого, Дніпропетровщина: мирний початок нового тижня, гуманітарна допомога для мешканців Нікопольщини та непохитна віра у Перемогу

Регіон мирно розпочинає робочий тиждень. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що попри тривогу, ця ніч на Дніпропетровщині пройшла без обстрілів:

А це значить, що наші янголи у пікселі поряд. Захищають, оберігають, борються. З вірою в Україну та ЗСУ починаємо новий робочий тиждень. Разом до Перемоги! – закликав посадовець.

Ситуація напружена, але ми не втрачаємо віри. Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що вчора два райони Дніпропетровщини – Нікопольський та Синельниківський потрапили під ворожий вогонь.

Так, за словами Миколи Васильовича із важкої артилерії окупанти гатили по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадам. В Марганецькій ТГ внаслідок обстрілу постраждали 70-річний чоловік та 63-річна жінка. Обох ушпиталили з уламковими пораненнями. Наразі жінка вже вдома і лікуватиметься амбулаторно. Другий поранений – у важкому стані, він в лікарні. В одному з сіл громади через ворожу атаку сталася пожежа у житловому будинку, та вогонь оперативно загасили. Внаслідок обстрілу зруйновано господарську споруду, ще одну пошкоджено. Знищено 2 автівки й мотоцикл. Окрім цього, понівечено 9 приватних житлових будинків. В Мирівській громаді також є руйнування. Окупанти знищили господарську споруду і трактор. Обстрілом потрощено 4 житлові будинки, газогони, електромережі. На щастя, без жертв. Майже 360 абонентів залишились без світла, тривають роботи з відновлення електропостачання. В Нікополі наслідки обстрілу уточнюються. Ніхто не постраждав. Щодо Синельниківського району – ворожа важка артилерія вдарила по Великомихайлівській громаді. Там пошкоджено лінію електропередач, люди не постраждали.

Україна обов’язково здолає російських терористів. Цей шлях боротьби – непростий, але Перемога буде. Завдяки кожному українцю, який захищає свою державу у будь-який спосіб. Віримо в наші Сили оборони, в Президента і в те, що нам під силу все. Бо нам дійсно під силу навіть неможливе. Разом ми знищимо будь-яке зло, – впевнений очільник обласної ради.

Район почав отримувати гуманітарну допомогу від ООН. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що в більшості громад району розпочато видачу продуктових наборів від Всесвітньої продовольчої програми ООН у рамках співпраці з волонтерською платформою СпівДія.

Це великий та важливий проект. Будь ласка, не займайте черги з шостої ранку, краще прийти в пообідню пору. Якщо маєте вдома продукти – наступні декілька днів утримайтесь від відвідування пунктів видачі. Таким чином, ми зменшимо навантаження та пришвидшимо процес. Звертаю вашу увагу продуктових наборів достатньо, більшість жителів отримає їх в найближчі тижні. Погодьтесь, що жодна гуманітарна допомога не вартує вашого здоров’я або життя, – пояснив Євген Вячеславович.

Місто тримається. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що вечір та ніч у місті минули з тривогами. Посадовець додав, що вся інфраструктура в місті працює, комунальні підприємства виконують свою роботу. Міська влада у тандемі з комунальниками продовжують усувати наслідки обстрілів.

Сьогодні у нашій державі відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Ми повинні пам’ятати наших Героїв, слава їм та пошана! – акцентував Олександр Іванович.

Тільки вперед, тільки до Перемоги! Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на криворізькому напрямку фронту перебуває під повним контролем ЗСУ:

Наші захисники впевнено тримають оборону на відбитих у окупантів рубежах та здійснюють необхідні заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. Наші підрозділи протягом тижня завдавали точних ударів по районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів.

У самому Кривому Розі працюють усі органи влади, соціальні установи, лікарні та комунальні підприємства. Котельні та насосні станції також функціонують у штатному режимі.

Як акцентував Олександр Юрійович, не припиняється велика робота з підвищення автономності критичної інфраструктури міста на випадок блекаутів:

Джерелами резервного живлення обладнано вже більше 200 об’єктів тепло-водопостачання, медична та соціальна сфера, генераторами оснащені також всі 110 Пунктів Незламності. Усього встановлено вже майже 1 тис генераторів потужністю до 1 тис кВт.

Продовжують свою роботу сапери – як на території Криворізького району, так і на звільнених територіях Херсонської області. Тільки за вчорашній день було виявлено та знищено ще 5 ворожих боєприпасів.

Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок! Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили! Разом – обов’язково переможемо! – впевнений Олександр Вілкул.

Розпочинаємо новий робочий тиждень зі слів подяки нашим мужнім ЗСУ, котрі боронять Батьківщину від агресора. Також не припиняємо міцно тримати кожен свій фронт та знаємо: ми – незламна нація, котра попри все досягне омріяної мети та зустріне Переможний світанок!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11