«Воїни світла. Воїни добра»: в Україні ввели в обіг нову поштову марку

     В Україні презентували першу у 2023 році поштову марку під символічною назвою «Воїни світла. Воїни добра». Вона присвячена працівникам критичної інфраструктури та комунальникам. На Дніпропетровщині урочисте спецпогашення нової марки відбулось на Головпоштамті обласного центру.

     – Ця марка – вдячність усім енергетикам, газовикам, водопостачальникам, зв’язківцям, дорожникам. Вони – справжні Герої. Справжні воїни світла й добра. Мужньо і віддано тримають свій фронт,зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

     Поштовий блок «Воїни світла. Воїни добра» виконано в темно-синіх кольорах, він має особливі акценти – вогники світла, які перемагають темряву. Марки надруковано з використанням двох видів лаку та із застосуванням технології вибіркового лакування. Кожна з ілюстрацій відображає процес роботи українських комунальників. Автор випуску, художник Олександр Нікітюк.

     Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на урочистому погашенні марки зазначив:
     –
З жовтня енергосистема України витримала 14 масованих ракетних атак. В країні майже не залишилось підстанцій, що не були атаковані ворогом. Енергетики – справжні герої, які і вдень і вночі, під загрозами нових обстрілів, виходять на роботу, щоб повернути світло в домівки українців. Вони – воїни світла. За це їм вдячна вся країна.

     Тираж марки – 300 тисяч примірників. Разом із нею випустили спеціальний художній конверт та листівку.

     Поштовий блок та конверти можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти. Крім того, новий поштовий випуск продаватиметься в офіційних онлайн-магазинах Укрпошти на маркетплейсах Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon. Онлайн в одне замовлення можна додати до 10 маркових аркушів, 10 художніх конвертів та 10 листівок.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11