14 лютого, Дніпропетровщина: втрата Героя, оманлива тиша після терору Нікопольщини та віра у прийдешню Перемогу

З вірою у переможний світанок. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що з вчорашнього вечора до ранку в регіоні було тихо.
– Навіть після найтемнішої ночі приходить світанок. Саме за українське сонце сьогодні віддають життя наші хлопці на передовій. За щирою молитвою за них починаємо новий робочий день. Нехай він буде мирним, – побажав посадовець.

Нікопольщина знову здригалася від вибухів. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що окупанти не полищають Нікопольський район у спокої:
– Вчора вдень ворог знову завдав удару по Нікополю з важкої артилерії. Внаслідок обстрілу дістав поранення чоловік 1954 року народження, йому надано всю необхідну допомогу. Окупанти пошкодили будівлі двох приватних підприємств, 3 приватні житлові будинки і господарську споруду. Окрім того, понівечено майже півдесятка автівок та лінії електропередач.
Микола Васильович також акцентував на тому, що вже сьогодні має відбутися чергове засідання «Рамштайн».
На порядку денному – питання необхідної Україні ефективної бронетехніки, далекобійних ракет, штурмової та винищувальної авіації, танкової коаліції. Все це наганяє жаху на окупантів, тож вони у звичній для себе манері намагаються залякувати і тиснути шляхом терору. Але не вийде. Україна всіма способами боротиметься за своє майбутнє. І нарешті здобуде мир. Сили оборони, Президент, вся українська нація об‘єднані як ніколи. До Перемоги – тільки разом, – вірить очільник обласної ради.

Район втратив ще одного Захисника. Червоногригорівська селищна рада у своєму телеграм каналі повідомила трагічну звістку про важку втрату:
9 лютого 2022 року в бою за Україну героїчно загинув наш земляк,22-річний ШИДЕЙ Андрій Олександрович. З 6 квітня 2021 року він проходив службу за контрактом, був снайпером. Вірний Військовій Присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши мужність і стійкість загинув внаслідок вогнепального уламкового поранення, несумісного з життям, в м.Кремінна Луганської області. Висловлюємо глибокі співчуття, та розділяємо біль втрати разом із родиною загиблого захисника. Світла, незгасна пам’ять тобі, Герою, низькій уклін і вічна слава!
Прощання з загиблим Захисником відбудеться сьогодні, 14 лютого, о 12:00 в м.Нікополь, вул. Богуна в Центральному храмі Нікопольського благочиння св. прав. Петра Калнишевського на честь полеглих Воїнів-Захисників України. Після відспівування в храмі, буде поховання на новому цвинтарі в с.Придніпровське. Виконком Червоногригорівської селищної ради та депутатський корпус висловлює глибокі співчуття родині загиблого захисника. Вічна пам’ять Герою! Втрата непоправна…

Нікополь тримається. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що влада у тандемі з комунальниками займається ліквідацією наслідків попереднії ворожих обстрілів. Всі підприємства критичної інфраструктури працюють у штатному режимі.
– Якщо вам потрібна допомога, або є питання, будь ласка, телефонуйте до нашого колл-центру: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8:00 до 19:00) або 056 669 60 64 (з 8:00 до 19:00), – закликав нікопольців Олександр Іванович.
Місто сталеварів живе та наближає Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:
– За інформацією Генштабу ЗСУ, для посилення терору проти місцевих мешканців на тимчасово окупованих територіях Херсонщини, ворог направив туди ще близько 200 солдатів каральних загонів росгвардії. Їх розмістили на території бази відпочинку у селі Лазурне. Для своєї безпеки окупанти обмежили пересування місцевих мешканців у селі.
За повідомленням Олександра Юрійовича, сапери продовжують ліквідацію ворожих боєприпасів. Буквально за один день фахівці виявили 17 небезпечних знахідок в деокупованій частині Херсонської області, в тому числі й поблизу ліній електропередач. Всі вони були успішно знищені.
Щодо обстановки у Кривому Розі, то в місті повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація повністю контролюється Радою оборони міста. Уся критично важлива інфраструктура працює.
Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! – традиційно закликав Олександр Вілкул.

Не зважаючи на всі ті жахи, які приносить щодня війна на нашу землю та у наші життя, не втрачаємо надії на те, що все дуже скоро буде Україна! Підтримуємо наших Захисників, молимося за кожного з них та чекаємо вдома з Перемогою! Ми ж, у свою чергу, продовжуємо міцно тримати кожен свій фронт та впевнено наближаємо омріяний день!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11