Чехія підтримує Дніпропетровщину у стратегічних сферах

     Дружня до України Чехія допомагає Дніпропетровщині у галузях охорони здоров’я, енергетики, безпеки й оборони, діджитал, а також з розмінуванням територій. Про подальший розвиток  партнерства у стратегічно важливих сферах йшлося на зустрічі керівників нашої області з делегацією Міністерства закордонних справ Чеської Республіки. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

     Перший заступник голови ДніпроОВА Володимир Орлов подякував партнерам за промислові генератори та заявив про наміри обмінятися проєктами:

     Готові надати свої пропозиції і розповісти про нагальні потреби. Спасибі за підтримку й розуміння, що в боротьбі проти ворога ми не самі.

     Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук доповнив, що наша область, як прифронтовий регіон, потребує гуманітарної допомоги для переселенців, ще більше потужних генераторів для безперебійної роботи критичної інфраструктури та техніки для розмінування територій.

     – Дніпропетровщина сьогодні – не лише військовий, а й гуманітарний хаб. Область прийняла майже 400 тис. переселенців. Крім того, регіон потужний і в економічному плані. Але через війну маємо багато викликів. Є навантаження на медичну систему, критичну інфраструктуру. Майже щодня в нас ворожі обстріли громад Нікопольщини. Важливо, що Чехія поряд у цей важкий час. Спасибі за сміливість», – наголосив очільник облради.

     Генеральний директор з питань Європи Міністерства закордонних справ Чеської Республіки Ярослав Курфюрст запевнив, що Чехія вирішила взяти під патронат Дніпропетровщину:

   – Економіка нашої країни дуже індустріальна. Така ж, як і у вашій області. Сьогодні ми приїхали великою делегацією. Аби говорити про конкретні речі. Про поглиблення партнерства, подальші інвестиції.

     Разом з делегатами Міністерства закордонних справ Чехії приїхали й представники  підприємств. Одне з них займається 3-D друком бетонних конструкцій.

     Представник компанії Ондржей Богач висловив зацікавленість у допомозі нашому регіону:

     – Це можуть бути захисні споруди, бункери й укриття. Використані як для оборонних цілей, так і захисту цивільних. Можемо привезти наші принтери сюди. Продукція сертифікована.

     Гості з Чехії запевнили, що налаштовані на довгострокову співпрацю, на що очільники Дніпропетровщини відреагували позитивно, подякувавши міжнародним партнерам за підтримку у такий надважкий час. Подібна зустріч – це ще один доказ того, що разом можна досягти вагомих результатів, які крок за кроком наближають нашу країни до Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11