«В нас є свобода, дайте нам крила, щоб її захистити». Володимир Зеленський перебуває з візитом у дружній Британії

     Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибув до Великобританії, де зустрічається з прем’єр-міністром країни та виступає в британському парламенті, а ще — побуває на аудієнції короля Чарльза III. Також, за інформацією Sky News, глава держави відвідає українських воїнів, які проходять підготовку у Сполученому Королівстві.

      В аеропорту Володимира Зеленського зустрів очільник британського уряду Ріші Сунак. Він оприлюднив світлини теплого прийому та написав у своєму «Твітері» слова вітання:

     – Ласкаво просимо до Великої Британії, президенте Зеленський. Слава Україні!

     Метою свого прибуття очільник нашої країни назвав намір особисто подякувати британському народу за підтримку України.

            Велика Британія однією з перших прийшла на допомогу Україні. І сьогодні я в Лондоні, щоб особисто подякувати британському народу за підтримку і прем’єр-міністру Ріші Сунаку за його лідерську позицію, написав Президент.

            Привітав Володимира Зеленського і колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

  • Вітаю знову у Сполученому Королівстві, Володимире Зеленський. З нетерпінням чекаю на ваш виступ у парламенті. Україна переможе, – написав він у Твіттері.

            Слід зазначити, що це перший візит українського Президента до Британії від початку повномасштабної агресії росії. Він має, без перебільшення, історичне значення. Головна тема обговорення між двома лідерами підтримка України, зокрема термінове посилення військової допомоги від Британії.

            Саме з цією метою сьогодні відбудуться перемовини з главою Міноборони Беном Воллесом та іншими керівниками оборони і безпеки Великобританії. Високопосадовці обговорять деталі розширення програми навчання українських бійців, зокрема морської піхоти та пілотів-винищувачів.

     Під час виступу у Британському парламенті Володимир Зеленський передав спікеру шолом українського пілота, на якому написано: «В нас є свобода, дайте нам крила, щоб її захистити».

     – Я піду сьогодні з парламенту, заздалегідь подякувавши вам за потужні британські літаки, – заявив Президент України.

     – Візит президента Зеленського до Великої Британії є свідченням мужності, рішучості та боротьби його країни, а також свідченням непорушної дружби між нашими двома країнами. Я пишаюся тим, що сьогодні ми розширимо підготовку для солдат морської піхоти та пілотів-винищувачів, аби гарантувати, що Україна матиме армію, здатну захищати її інтереси в майбутньому, – акцентував Ріші Сунак.

     Вийшовши з британського парламенту Президент України Володимир Зеленський відвідав Букінгемський палац, де мав аудієнцію з королем Сполученого Королівства Чарльзом III. Про це повідомляє «ЄП». Це перша зустріч британського монарха із Зеленським.

     Загалом відрядження Президента обіцяє бути досить плідним. За повідомленням британських ЗМІ, невдовзі після приземлення Володимира Зеленського Велика Британія оголосила про подальші санкції проти росії, у тому числі проти шести організацій, які постачають країні-агресорці військову техніку, наприклад, безпілотники, а також проти восьми осіб і однієї організації, пов’язаних із «мерзенними фінансовими мережами», які допомагають підтримувати «багатство та владу серед кремлівських еліт».

     Оптимізму додає й повідомлення Sky News про те, що сьогодні нашій країні запропонують надати озброєння дальньої дії, щоб «завадити росії постійно завдавати ударів по цивільній та критично важливій інфраструктурі».

       Впевненість у тому, що цей день має стати дуже корисним для України та наших відданих Захисників, розділяє й міністр закордонних справ Дмитро Кулеба:

       – Мав за честь скористатися послугами авіакомпанії Royal Air Force. Незабаром цим або подібним бортом в Україну полетять танки Challenger та інші вкрай шкідливі для російського окупанта речі. А для України та її Сил оборони сьогодні дуже корисний день. Дуже,підкреслив Міністр.

       Щиро вдячні уряду і народу Великобританії за невпинну та дієву підтримку України під час важкої боротьби з терористичною росією. В найтемніші часи незалежної України доленосним є те, що наш Президент проявив себе як справжній лідер демократичного світу, що зміг обʼєднати всі цивілізовані країни навколо таких цінностей, як свобода і правда. Переконав у необхідності за них боротися шляхом надання українським Захисникам потужної зброї. Пишаємося та дякуємо Вам, Володимире Олександровичу! Разом до Перемоги!

                                                                                                                                                                                                        Підготувала Анастасія ШАБЛЯ

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11