Від сьогодні в областях України започатковано один день без відключень електроенергії. Що це означає і коли на Дніпропетровщині не вимикатимуть світло?

     По всій Україні, починаючи з 8 лютого, будуть змінені ліміти споживання. Така інформація від НЕК «Укренерго» з’явилась на офіційній сторінці відомства у Фейсбук. Це означає, що в один із визначених днів протягом найближчих двох тижнів в регіонах країни почергово не вимикатимуть світло. Такий захід запроваджено для визначення точного виміру енергоспоживання тієї чи іншої області за звичайних умов. Тестування енергосистеми у такий спосіб допоможе нашим енергетикам у розрахунках подальших лімітів та продовженні вирішення питання з підвищенням генерації необхідного ресурсу. Що саме будуть робити енергетики і коли наша область може розраховувати на цілодобовий світловий режим – читайте далі.

     Подібне дослідження енергоспоживання населенням та підприємствами з боку енергокомпанії дозволить визначити об’єми генерації для кожної області за умов нормальної подачі ресурсу. Таким чином, режимний замір допоможе «Укренерго» скоригувати подальші ліміти для регіону та більш рівномірно (авт. і, сподіваємось, справедливо) розподілити потужності по всій системі країни.

     Енергетична компанія запланувала такий графік проведення замірів споживання електроенергії по областям:

— 8 лютого: Запорізька, Донецька, Миколаївська області;

— 9 лютого: Харківська, Херсонська, Хмельницька області;

— 10 лютого: Волинська, Київська області;

— 13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області;

— 14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;

— 15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська області;

— 16 лютого: Дніпропетровська область;

— 17 лютого: м. Київ, Чернівецька область;

— 20 лютого: Львівська, Одеська.

     Увага! Енергетики попереджають, що завадити проведенню цієї роботи і порушенню стабілізаційних графіків відключень можуть повторні масовані атаки росії на енергетичні об’єкти країни. Але будемо сподіватись, що цього не станеться. Віримо, що черговій ганебній спробі рашистів вимкнути світло у домівках українців завадять наші професійні сили ППО.

     Тим часом, крім роботи на внутрішній енергоарені, зовнішні майданчики також у полі зору українських дипломатів.

     Так, констатуємо успішний результат переговорів міністра енергетики України Германа Галущенка з японськими урядовцями. Він обернувся тим, що Японія передала нашій країні 259 сучасних генераторів. Про це на офіційній сторінці Міненерго у Телеграм повідомив очільник відомства.

     В інформації зазначено, що допомога була розподілена між підприємствами вугільної, газовидобувної, газотранспортної галузей, електроенергетичного сектору, а також підприємствами теплокомуненерго різних регіонів. Така суттєва підтримка допомагає нашій пошкодженій енергосистемі потроху оговтуватись від російських терактів. За що міністр подякував «країні сонця» за дружню підтримку:

     – Дякуємо Японському агентству міжнародного співробітництва JICA та The Nippon Foundation за надану допомогу. Це – внесок в енергетичну безпеку України та стабільність роботи нашого енергосектору».

     Не припиняє свої надзвичайно важливі донати в енергетику України і дружня Польща. За інформацією ukrinform з посиланням на повідомлення Польського сейму національної оборони, найближчими днями ця країна направить до України вже третій пакет обладнання, необхідного для відновлення її енергетичного сектору. Це під час засідання комісії Сейму підтвердив заступник міністра закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик.

     Дякуємо, дякуємо і ще раз дякуємо нашим міжнародним партнерам за всебічну підтримку України на енергетичному фронті. Упевнені, що разом зуміємо подолати енергокризу. Але при цьому кожен українець має усвідомлювати повноту своєї відповідальності за відновлення енергосистеми держави і збереження необхідного балансу для її стабільного функціонування. Споживаємо економно і розумно, тим більше ми вже знаємо, як це робити.

                                                                                                                                                                                                    Підготувала Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11