Доповідає Генштаб ЗСУ

     Триває 349 доба героїчної боротьби Української нації проти повномасштабного російського воєнного вторгнення. Генштаб доповідає, що ворог продовжує проводити перегрупування. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЗСУ дають потужну відсіч окупантам

      За минулу добу ЗСУ відбили атаки росіян в районах населених пунктів Новоселівське, Кремінна і Діброва Луганської області та Верхньокам’янське, Веселе, Залізнянське, Красна Гора, Бахмут, Іванівське і Парасковіївка Донецької області.

     Авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

      А наші ракетники й артилеристи уразили 8 районів зосередження живої сили противника.

Терористи накривають вогнем українські міста і села

      Протягом минулої доби рашисти завдали 6 ракетних та 24 авіаційних удари. Здійснили 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Херсонської областей, є жертви серед цивільного населення.

      * На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань окупантів не виявлено. Водночас, обстрілів зазнали райони населених пунктів Попівка і Олександрівка Сумської області та Стрілеча, Глибоке, Красне, Гатище, Вовчанськ і Дворічна — Харківської.

      * На Куп’янському напрямку ворог з танків, мінометів та артилерії обстріляв райони населених пунктів Іванівка, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка на Харківщині, а також Новоселівське і Стельмахівка Луганської області.

      * На Лиманському напрямку вогневого впливу зазнали Терни Донецької області та Площанка, Червонопопівка, Кремінна і Діброва на Луганщині.

      * На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапили Спірне, Берестове, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка та Озарянівка.

      * На Авдіївському напрямку вогневого ураження зазнали Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка.

     * На Новопавлівському напрямку ворожі обстріли зафіксовано по Вугледару, Пречистівці, Золотій Ниві та Нескучному Донецької області.

      * На Запорізькому напрямку обстріляно райони 23 населених пунктів, зокрема, Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Степове на Запоріжжі та Великомихайлівка Дніпропетровської області.

      * На Херсонському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони 19 населених пунктів. Серед них — Гола Пристань, Золота Балка, Качкарівка, Милове, Антонівка та Херсон.

     Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Російські воєнні злочинці продовжують зазнавати шалених втрат на війні в Україні

      Для реабілітації поранених, прикриваючись цивільними, рашисти облаштували черговий військовий шпиталь у Херсонській області. На першому поверсі Каїрського психоневрологічного будинку-інтернату розмістили військовослужбовців збройних сил рф, а цивільних пацієнтів перевели на інші поверхи. Медичне обладнання окупанти вилучили та перевезли з районної лікарні населеного пункту Велика Лепетиха.

      Для поповнення втрат в живій силі, крім мобілізації, окупанти також проводять пропагандистську роботу серед молоді. Так, в школах Скадовського району Херсонської області створюються кадетські класи з посиленою військовою підготовкою. Російські загарбники обіцяють, що випускникам нібито будуть надаватися пільги при вступі на контрактну військову службу у вигляді призначення на сержантські посади.

      Ворог продовжує заходи з примусової паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях. У місті Кремінна Луганської області працівникам так званих «державних підприємств ЛНР», які не перебувають в черзі на отримання російського паспорту, на 30% знижують зарплатню.

     На тимчасово зайнятих територіях Херсонської області окупанти посилюють фільтраційні заходи. Для проведення перевірок місцевого населення з проукраїнською позицією в Новотроїцьке прибули співробітники фсб росії.

     За добу втрати росії склали:

    • особового складу ‒ 1030 осіб (маємо рекорд по знищенню окупантів!),
    • танків ‒ 14 од.,
    • бойових броньованих машин ‒ 28 од.,
    • артилерійських систем ‒ 1 од.,
    • автомобільної техніки та автоцистерн ‒ 3 од.,
    • спеціальної техніки ‒ 5 од.

     Пишаємося незламністю та професійністю українського війська! Дякуємо нашим Героям! Ви – сила і міць українського народу, що впевнено крокує до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11