Дніпропетровщина – у числі регіонів з найбільшою кількістю вакансій

Наш регіон ввійшов до п’ятірки областей, у яких роботодавці найбільше зацікавлені у працівниках. Про це свідчать дані платформи Опендатабот.

Вже декілька місяців поспіль найбільше вакансій спостерігається у Київській, Львівській, Дніпропетровській, Одеській та Івано-Франківській областях. Після деякого зниження бізнес-активності у грудні, вже в січні маємо її сплеск. Так на початку року кількість наявних вакансій на платформі Work.ua зросла на 12%. Спеціалісти відзначають, що це – рекорд від початку повномасштабної війни.

Слід зазначити, що служба зайнятості Дніпропетровської області активно працює як з мешканцями регіону, так і з вимушеними переселенцями.

За даними офіційного сайту служби зайнятості, люди знайшли роботу переважно в сільському господарстві (майже кожен п’ятий), торгівлі (близько 18%), переробній промисловості (17%), державному управлінні й обороні (майже 9%), охороні здоров’я (приблизно 6%), транспорті та освіті (5%). Цікаво й те, що попри наявні проблеми з електропостачанням, дистанційна робота залишається вельми затребуваною.

Наразі в області продовжують реалізовувати програму підтримки роботодавців, які забезпечують працею переселенців. Також Дніпропетровщина долучилася до державної програми «єРобота». В її рамках служба зайнятості приймає заявки на отримання мікрогрантів для створення бізнесу.



Незважаючи на дуже складні часи, бажаючі українці на Дніпропетровщині мають можливість працевлаштуватися. Таким чином, долучитися до праці заради Перемоги, міцно тримати економічний тил та забезпечувати підтримку наших Захисників!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11