Оперативна ситуація в області і на комбінаті

     До речі, щодо її лімітів, то на сьогодні об’єми доведені держкомпанією «Укренерго» для Дніпропетровщини, дозволяють застосовувати стабілізаційні графіки відключень. Але у більшості від нас з Вами залежить, чи зберігатимуться вони і надалі. Максимально економимо цінний ресурс, не забуваємо заряджати всі гаджети і паувербанки.

     Щодо безпекової ситуації у Дніпропетровській області, то за зведеннями голови облради Миколи Лукашука, внаслідок вчорашнього вечірнього обстрілу Мирівської громади на Нікопольщині, люди не постраждали, але є руйнування приватних житлових будинків, господарських споруд та ліній електропередач. Ніч в регіоні пройшла тривожно, але все, слава Богу, обійшлося без ворожих обстрілів.

     Будемо сподіватись, що перший день лютого і всі подальші будуть для Дніпропетровщини мирними.

     Ворог активізувався на Херсонщині, а на Криворізькому напрямку все під контролем. Про це під час свого традиційного брифінгу сповістив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

     Посилаючись на дані Генштабу, Олександр Юрійович розповів про те, що окупанти продовжують терор мирного населення на правому березі Дніпра:

     –  Загарбники завдали обстрілів з РСЗВ, ствольної артилерії та мінометів по 17 населеним пунктам Херсонської області, зокрема: Золота Балка, Берислав, Веселе, Миколаївка та місту Херсон. Є жертви серед цивільного населення. Ворог активізував діяльність своїх диверсійно-розвідувальних груп у районі островів у гирлі Дніпра. За останню добу наші війська знищили, як мінімум, 5 легкомоторних човнів із такими групами противника.

     Сили оборони Таврійського напрямку повідомляють, що росіяни організували польовий шпиталь на базі дитячого садочку у Таврійському Скадовського району Херсонської області. Наразі він переповнений важкопораненими загарбниками. А в місцевих школах продовжується геноцид всього українського.

     – Окупанти забороняють школярам навчатись онлайн за українською програмою. Натомість викладачі відмовляються навчати дітей за російською. Через це терористи погрожують примусово вивозити школярів вглиб тимчасово зайнятої Херсонщини, а також до росії, – коментує Олександр Вілкул.

     Коротко про комбінат. За словами технічного директора Віктора Бондарця, підприємство продовжує підтримувати життєдіяльність в умовах виробничого простою. У лютому заплановано низку робіт з підготовки фабрик і кар’єрів до запуску, тому для їх виконання залучатимуться ремонтні служби. Головні спеціалісти підприємства плідно працюють над підготовкою програми техрозвитку на 2023 рік, і роблять все можливе для того, щоб комбінат своєчасно, з початком квітня, ввійшов у виробничий стрій.

            У свою чергу головний енергетик підприємства Павло Літун закликав всіх керівників і працівників максимально економити електроенергію на робочих місцях, в період виконання необхідних виробничих заходів:

      — В нашій енергосистемі спостерігається значний дефіцит, тому ми з Вами мусимо дотримуватись доведеного ліміту у 4,3 МВт у денний період. Плануйте більш енерговитратні роботи на нічний період, коли навантаження на енергосектор значно зменшується. Навіть вимкнене світло та непотрібні електроприлади під час робочого процесу – це значний внесок у зміцнення енергосистеми. Пам’ятайте про це і будьте максимально економними.

     Щодо водопостачання, Павлов Павлович ще раз підкреслив, що ситуація дійсно складна. Рівень води у Каховському водосховищі значно знизився, але поки що дозволяє водоканалу подавати воду мешканцям міста. Враховуючи існуючу проблему, головний енергетик рекомендував колегам зробити запаси води на робочих місцях та у власних оселях.

      Зараз ми маємо бути готовими до всього, тому запасаємось терпінням і робимо все можливе для збереження бойового настрою. Бережемо себе, своїх рідних та близьких! Крокуємо вперед, віримо в ЗСУ і ні на мить не сумніваємось у тому, що вже зовсім скоро на теренах нескореної України запанує мирна весна.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11